Варене на зеленчуци

  • 960
  • 2
Кои зеленчуци се слагат да се варят в гореща и кои в студена вода? Знам, че това има значение за вкуса им след обработката. Но само толкова...
Виж целия пост
# 1
Зависи какво смяташ да правиш с тях дали ги вариш за гарнитура или ядене newsm78

Правилото е:
Когато зеленчуците се варят в студена вода част от витамините попадат във водата и така става по-богат бульон....Така правя супи
Ако зеленчуците се сложат във  вряща вода, запазват витамините в себе си, или много малка част попада в бульона....така правя гарнитури, бланширане на зеленчуци.

Това знам аз Hug
Виж целия пост
# 2
Anim, благодаря за това разяснение - доста пъти съм се чудила. Wink  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия