Как се правят сарми от прясно зеле?

  • 4 637
  • 4
От косело ми е ясно. Плънката не вярвам да е различна. Но как се обработва прясното зеле за сарми?

Виж целия пост
# 1
Не съм го правила, но съм го чела:

бланшират се листата на зелето във вряща вода, докато леко омекнат, така че да станат за сърми. Всичко останало е същото.
Виж целия пост
# 2
A дали се слага лимонена киселина във водата за бланширане?
Виж целия пост
# 3
Ако си намериш нормално българско зеле, не това пластмасовото, дето е заляло пазарите, може да си свиеш сърмите и без да бланшираш. А с това твърдото, не съм сигурна, че и бланширането ще му помогне. Можеш да подкиселиш водата, в която бланшираш. А ЕТО ТУК има рецепти за такива сърмички.
Виж целия пост
# 4
Благодаря и на двечките  Hug  Хайде идвайте да ядем сармички /само дето ние не ги харесваме малки, а по-големички/  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия