Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да накараме бебе на една седмица, което е захранено с кърма от шише, да суче

  • 442
  • 6
 Първо да уточня, че бебето е родено 2700гр, майката го е родила с операция и твърди, че то не е искало да суче от едната гърда, затова тя започнала да се цеди така то се научило да яде само от шишето. Според това, което аз съм чела, недоносените бебета били по-лениви и по-трудно засуквали, не си спомням каде точно съм чела това нещо. Според мен нещата все още не са необратими и майката има шанс, защото тя иска да кърми, обаче нали знаете в родилните домове и т.н............ Rolling Eyes Та приемаме всякакви съвети, дано да ни помогнете Hug
Виж целия пост
# 1
аз като родих сина си ,той също беше много мързелив,макар че е роден доносен и 3,550
но нямах добре оформени зърна
в началото изобщо не искаше да суче
,но с много упоритост го накарах
постоянно се мъчех и така първо се научи да суче от едната гърда след около 15 дни и от другата
Спокойно с повече упоритост се научават
Виж целия пост
# 2
Сега се сещам да допълня, че искам да дам на майката разпечатка и затова пуснах отделна тема, а и нейните зърна не са вдлъбнати целите, ами някак си отгоре върху тях се образува нещо като дупка, не знам дали това не е проблем. Тя всъщност има второ дете, но и с първото не се е справила и изобщо не го е кърмила, а сега много иска.
Виж целия пост
# 3
С повече упоритост, увереност в силите и спокойствие ще стане!
Нека опитва когато бебето е в сънено състояние да кърми, тогава по-малко се противят малките. Ако ще нощта в ден да се превърне за известно време не е проблем, после нещата ще си дойдат по местата, важното е детето да получава нужното количество кърма, без значение по кое време на денонощието се случва това. Нека предлага често, колкото и досадно да и се струва. Може също да изцежда по малко преди кърмене, за да задейства рефлекса на потичане и да не се ядосва бебето да чака а да му потича веднага млекцето.
Да спре шишето, за да не обърква детето начините на сукане. Вярвам че бързо ще се справят, бебето е малко и бързо ще смени навика.
Виж целия пост
# 4
Да с повече упоритост. Нека да се изцежда малко  и да облее гърдите си с гореща вода, за да накара млякото да потече. И наистина често без часовник, различни пози.
Виж целия пост
# 5
Аз реших проблема  с изкуствени зърна!!! Нека да пробва.
Виж целия пост
# 6
С повече упоритост и нужна информация майката може да се справи. При нас подейства директното изцеждане на кърма в устата на бебека, защото изобщо не искаше да засуче. През това време не съм давала никакви биберони - шише или залъгалка. Постепенно малката започна да суче и следваше само да внимавам за правилното поставяне на гърда. Всичко се учи, но с търпение и упоритост.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия