Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Солени еклери

  • 8 280
  • 12


Здравейте, момичета!
И аз да се похваля с моите Солени еклери, с които учудих Франсетата в събота. Много шампанско изпиват, но свършиха за нула време Joy

Виж целия пост
# 1
Браво Долче! HugС какво ги напълни! newsm78
Малиииии,много апетитно Crazy
Виж целия пост
# 2
Чакам рецептата, че омазах клавиатурата с лиги. А и уж съм на диета.
Виж целия пост
# 3
Чакам рецептата, че омазах клавиатурата с лиги. А и уж съм на диета.
Виж целия пост
# 4
 hahahaМного лиги ,много нещо... Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 5
Мерси, Ванче Grinning, заслужават си наистина. Моите са празни защото аз "пооправих" Wink рецептата добавяйки жълти стафиди и сирене Рокфор. Иначе комбинациите за без чет - с маслини и пушени гърди на парченца, друго твърдо сирене и кимион и т.н. и т.н. Разбира се, че могат да се напълнят с всякакви "пастети". Следващият път ще ги напълня с меко сирене+ извара+копър, сварени тиквички и чесън...примерно. А на тези със стафиди много ще им върви някакъв пастет на базата на гъши дроб например, или защо не просто пастет Апетит Laughing. Имам и даже смятах да пробвам, като забъркам с малко сметанка и туй-онуй, за да е по-рядко като смес!
Виж целия пост
# 6
 Hug
Виж целия пост
# 7
Ауу супер са!Браво!И сега какво!?Нито рецепта,нито еклерчета Joy
Виж целия пост
# 8
Давам Grinning

Солени еклери

Продукти

4 яйца
80 гр масло + малко за подмазване на тавата
150 гр брашно
150 гр сирене (Груйер или по избор)
150 мл вода
1 .лъж. сол
черен пипер
щипка индийско орехче.

Приготовление

В тенджерка с дебело дъно завират водата + маслото на парценца и солта. Слад като заврат изсипвате наведнъж брашното и на слаб огън енергично бъркате до леко засушаване на тестото. Махате от котлона и едно по едно прибавяте яйцата като след всяко много добре бъркате до пълното им поемане от тестото. Прибавяте индийското орехче, черен пипер по желание, аз на този етап прибавих и стафидките.
С  помощта на 2 чаени лъжички оформяте в тава на разстояние малки купчинки и печете в предварително загрята фурна на 200°С около 25 мин. Наблюдавайте ги, времето може да варира малко според фурната!
Виж целия пост
# 9
DolceVita, прочетох два пъти рецептата, но не разбрах сиренето къде и кога го слагаш. С него ги пълниш ли, що ли? Дай малко пояснения, моля!
Виж целия пост
# 10
DolceVita, прочетох два пъти рецептата, но не разбрах сиренето къде и кога го слагаш. С него ги пълниш ли, що ли? Дай малко пояснения, моля!
Извинявайте!  Praynig
Сиренето се настъргва (ако е меко като синьо сирене-се натрошава) и се слага в тестото след яйцата. В моя варият не са пълнени с нищо.
Виж целия пост
# 11
Много вкусно изглежда, направо олигавих клавиатурата  Blush
Мерси, че сподели рецептата, задължително ще ги пробвам
Виж целия пост
# 12
Поздравления  bouquet Изглеждат прекрасно и си представям колко вкусни са
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия