Кои са най-често използваните от вас подправки?

  • 2 965
  • 44
... и само традиционните за България подправки използвате или сте склонни да експериментирате с по-малко познати и екзотични такива. Случвало ли ви се е да срещнете подправка, която ви е непозната и само заради това и от любопитство, да потърсите рецепта и да приготвите ястие, което включва въпросната подправка?
Спорим с приятели дали българинът е склонен да експериментира с мерудиите или кара на традиционните..., та реших да питам тук, при гастрономическите чародейки Simple Smile
Виж целия пост
# 1
май най-често използвам черен пипер и магданоз.в къщи много не експериментирам,но на заведение или,ако някой друг сготви -с удоволствие...
Виж целия пост
# 2
Най-често използваната подправка- чубрица, черен и червен пипер и зелени подправки.
Понякога ми се е случвало да си купя подправка, която не съм използвала и според указанията на пакетчето да приготвя нещо с нея. Например скоро си купих Майрана и правих дроб с нея. Hug
Виж целия пост
# 3
исках да кажа майорана
Виж целия пост
# 4
аз пък отскоро ползвам една готова подправка за боб-има сушени лук,чушка,морков...и много джоджен-на всичко го слагам Peace

имам шафран,но не съм го ползвала все още  Embarassed

иначе обичам нови подправки,но не лютиви
Виж целия пост
# 5
- сол, аз ям почти без сол, но по-големият консуматор у дома си добавя
- босилек - на всяка салата и на поччти всичко, което готвя
- черен пипер - на повечето неща, които готвя или поне на моята порция
- риган
- мащерка - на пилешките манджи
- чубрица

магданозът беше получил вето заради габриела, но един ден ми се обади (габриела, не магданозът) да каже, че при баба си е заобичала магданоз и дори си боядисва дъвките с него.
Виж целия пост
# 6
Ползвам най-често
- магданоз
- чубрица /почти във всичко/
- целина /вече също във всичко я слагам/
- червен пипер
- дафинов лист /задължително с картофи!/
- копър /когато се налага/
Рядко използвам черен пипер, защото съм чела, че уврежда стомаха, а готвеното го яде и синът ми...
Общо взето тези са подправките, които ползвам. Понякога се чудя в дадена манджа каква подправка ще й подхожда, и слагам няколко...
Виж целия пост
# 7
Колкото и странно да звучи - къри. Почти на всички манджи слагам - разбира се, в минимални количества, да не се усеща кърито, а само да се подсили ароматът на зеленчуците.
Черен пипер, целина ползвам доста, магданоз, копър, босилек, салвия, риган, розмарин...
Виж целия пост
# 8
Джоджен, чубрица, червен пипер, магданоз, на Маги една зелена мешавица, самардала, целина, босилек
Виж целия пост
# 9
Черен,червен пипер,чубрица,босилек,риган.И кимион за вратните пържолки Grinning
Забравих чесън и копър
Виж целия пост
# 10
аз използвам само традиционни и малко на брой подправки:
червен пипер
чубрица
магданоз и копър
босилек (много рядко)
черен пипер (още по-рядко)
Виж целия пост
# 11
Аз готвя с много подправки. Имам от всички предлагани по магазините, когато някоя е към края си, зареждам наново.
Но все пак най-често ползвам:
Магданоз, копър
Чубрица
джоджен
риган
босилек
чесън
черен и червен пипер
лимонов и чеснов пипер
даф. лист, бахар
кимион и кориандър
самардала
джинджифил
на Маги гранулираните - зелената, 10 зеленчука и за пиле
и от онези които са "За кайма", "За пиле", "За яйца" и т.н

Виж целия пост
# 12
Обожавам чубрицата GrinningГледам горе долу на което ястие му прилича, да я слагам
Иначе:сол, черен пипер, червен пипер, самардала, мерудия, кимион, магданоз, джоджен.Харесвам онези подправки, които са за пиле, риба, за барбекю и т.н. Веднъж си купих босилек, ама не ми хареса ooooh!
Виж целия пост
# 13
Аз съм си посадила на балкона босилек, джоджен, мента и магданоз. И като ми трябва си късам. Много е приятно Mr. Green
Виж целия пост
# 14
Аз съм си посадила на балкона босилек, джоджен, мента и магданоз. И като ми трябва си късам. Много е приятно Mr. Green

ммм, и аз искам. даже си приготвих разсад , но си го забравих в бургас. много е чаровно да си откъснеш стръкче от градинката и да си подправиш манджичката
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия