За феновете на патладжани - рецепта

  • 2 656
  • 14
Снощи правих печени патладжани със соев сос и зехтин/олио cook  Оригиналната рецепта е да се пекат на скара, но аз нямам скара и ги пекох на оребрен тиган.
Предварително се нарязват на тънки филийки по дължина, омазват се със соев сос и малко зехтин. (Аз си ги осолих и изчаках няколко часа също, но приятелката ми която ми даде рецептата не ги е осолявала).
Стават направо страхотни Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Такива съм яла, приготвени на електрическа скара .... мммм..... превъзходни са!
Виж целия пост
# 2
звучи добре и няма да е мазно като при пържене. непременно ще опитам. а с какво поднасяте- соевия сос дали върви с кисело мляко?
Виж целия пост
# 3
Направихме си салата от домати и сирене отделно. Не сме пробвали с кисело мляко, но сигурно ще стане. Соевия сос изобщо не се усеща. Само аромат дава. Или поне това количество което аз сложих. А иначе става и в капак на йенска тенджера или в по-дълбока чиния да се сипе и зехтина и соевия сос и да се топят 1 по 1 парчетата патладжан. Аз капвах по малко на всяко парче и чак после се сетих за другия вариант  Peace
Виж целия пост
# 4
Може кисело мляко с чесън - като за тиквички. Или плочка сирене + соев сос.
Виж целия пост
# 5
ще пробвам, интересна рецепта, а и бърза.
благодаря
Виж целия пост
# 6
Пробвахме я същата рецепта и за тиквички и те станаха страшни - едни хрупкави...не мазни..  Joy
Виж целия пост
# 7
Тия дни по форумите доста се споменават печени патладжани, и тая вечер пробвах - станаха чудесни, овкусени с чесън, оцет и олио. Ще пробвам и други варианти на подправяне.
Виж целия пост
# 8
Звучи добре, мисля да пробвам  Simple Smile
Виж целия пост
# 9
А дали няма да им отива подлучен доматен сос? Защото аз обикновно такъв предлагам към патладжаните винаги/ освен когато са бюрек де/. ЗВучат страхотно обаче. Ще се пробва! Heart Eyes
Виж целия пост
# 10
и аз така ги правя, на грил-тиган. супер вкусни стават и са диетични  Peace гарнирам ги след изпичането с оцет, сол, зехтин и чесън. съхранявам в кутия в хладилник до 3/4 дни  Simple Smile
Виж целия пост
# 11
А дали няма да им отива подлучен доматен сос?...

ти само направи и ме покани  Party и ме питай дали си отива... Laughing

Много готина и бърза рецептичка. Аз обикновено ги пържа. Но ще пробвам със соевия сос.
Виж целия пост
# 12
Ще пробвам-фен съм на патладжаните и на леките манджи!  Wink
Виж целия пост
# 13
А дали няма да им отива подлучен доматен сос?...

ти само направи и ме покани  Party и ме питай дали си отива... Laughing

Много готина и бърза рецептичка. Аз обикновено ги пържа. Но ще пробвам със соевия сос.

Шани, мисля утре да ги правя. Кога да те чакам? Аз обичам гости, много даже!
Виж целия пост
# 14
Здравейте момичета,този форум е страхотен и много се радвам,че го открих.Аз също много обичам патладжани и ще ви дам 2 рецепти,които редовно правя и благодарение на които мъжът ми прояде патладжан.
3-4 патладжана
бекон,наденица,кренвирш,шунка или каквото и да е саламоподобно,важното е да не е сурово месо
няколко домата
кашкавал или пушено,топено сирене
вегета
Разрязвам патладжаните на 2 по дължина и ги нареждам в тава с лилавото нагоре,така поставена всяка половина разрязвам пак по дължина,все едно да отрежа капака,но не до край,така че да се получи все едно хлебче разрязано за хамбургер.Във всеки разрез редя първо месото,след това шайби домат и накрая кашкавала.Капачето остава доста повдигнато от нещата които сте сложили,но при печенето се сляга.Сипвам вода до средата на тавата и ръся с вегета,поливам малко олио и слагам да се пече 40-45 мин. в загрята фурна.Патладжаните не се киснат предварително във вода.Опечени ги заливам с кис.мляко и чесън,но мъжът ми ги яде доста често и без мляко,аз лично ги предпочитам поляти.

3-4 патладжана ги нарязвам на кубчета и ги слагам в солена вода, да им излезе сока,след това ги мятам в малко олио в тефлонов тиган и ги пържа,когато омекнат слагам една супена лъжица захар,разбърквам и сипвам соев сос.Бъркам още 1 мин. и махам от огъня.
Надявам се да ви харесат
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия