Помагайте - кайма за мусака?

  • 4 460
  • 22
Здравейте момичета  Grinning, фен съм на всичките рецепти публикувани във форума. Имам проблем с каймата за мусака, до сега все не мога да я запържа като хората, остава на по-едри парчета. Дали има някаква хитрост като се запържва каймата? Моля ви помагайте, утре чакам гости и мислех да сготвя мусакичка, а тази кайма все ме притеснява newsm78
Виж целия пост
# 1
Аз като сложа каймата да се запържва, я намачквам хубаво с вилица и бъркам доста време, почти докато се запържи.
Виж целия пост
# 2
Предварително размесвам с малко вода.Така процедирам при всички манджи при които трябва да се запържва каймата-а ако се наложи и доливам малко водичка...
Виж целия пост
# 3
Предварително размесвам с малко вода....
И аз така, това е номера. Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Предварително размесвам с малко вода....
И аз така, това е номера. Simple Smile

Самата кайма нали?
Не се бях сещала за този начин, мерси ще пробвам.
Виж целия пост
# 5
Аз не я размесвам с вода, защото тя си пуска. Просто я слагам в мазнината, но не на силен, а на слаб огън и става. Когато правя де, то рядко се случва  Mr. Green
Виж целия пост
# 6
Да.
Виж целия пост
# 7
Предварително размесвам с малко вода.Така процедирам при всички манджи при които трябва да се запържва каймата-а ако се наложи и доливам малко водичка...
и аз така и тя става на каша и не остава на бучки Peace
пиши после дали е станала хубава Naughty
Виж целия пост
# 8
Слагам мазнината да се загрее, запържвам лука, слагам каймата, намачквам с вилица и тогава сипвам малко вода. Определено във водата е хитростта Wink.
Виж целия пост
# 9
Слагам мазнината да се загрее, запържвам лука, слагам каймата, намачквам с вилица и тогава сипвам малко вода. Определено във водата е хитростта Wink.
По същия начин я приготвям, не само за мусака , а и за пълнени пиперки.
Виж целия пост
# 10
Аз правя така:
Разбърквам в купа каймата с вода на рядка каша, прибавям лука, доматите и др. подправки и
изсипвам при нарязаните картофи в тавата. Обърквам добре, ако има нужда доливам още малко вода, ако не - във фурната. Нищо не запържвам, не добавям и мазнина - каймата си пуска достатъчно. Като се изпари водата поливам заливката и допичам.
Научих се от сестра ми да я правя така и ми е по-вкусна и лесна.
Виж целия пост
# 11
Предварително размесвам с малко вода....
И аз така, това е номера. Simple Smile

 Peace
Виж целия пост
# 12
И аз от тук, от форума научих тази хитрост за размиването на каймата във вода, до каша и става много добре, на съвсем мънички топченца, както си трябва. Преди я мачках с вилица и все оставаха и по-едри парчета.
Виж целия пост
# 13
Благодаря ви момичета Grinning за ценните съвети. За пръв път направих страхотна запръжка на каймата  Laughing, мусакичката стана страхотна!!!
Виж целия пост
# 14
Винаги, когато запържвам кайма (за мусака, за спагети) процедирам така: слагам каймата в сгорещено олио, прибавям бира (на 500гр кайма - 200мл бира) и бъркам с дървената лъжица.
Резултатът е превъзходен (и много вкусен) Joy  chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия