и пак за пилешките пържоли

  • 875
  • 12
имам едни пилешки пържоли от бут и се чудя какво да ги правя. да е със запръжка - не искам, че мъжо го боли стомах тия дни, в йенска тенджера правих скоро ...
някакви идеи, за на фурна с някакъв сос, може би?
Виж целия пост
# 1
цели- на скарата
ако жертваш пържолките и ги нарежеш на хапки, може в гювече със зеленчуци и гъбки
Виж целия пост
# 2
скара нямам.  Rolling Eyes
за гювечетата не е лоша идеята  Simple Smile
Виж целия пост
# 3
На фурна с моркови, лук, чесън и подправки, олио и малко вода;
Пак на фурна  - със сметана, гъби, топено сирене.
Можеш да ги направиш в по-дълбок тиган с лук и гъби и фикс за кавърма Маги;
Можеш да ги панираш в малко царевично брашно.
Виж целия пост
# 4
Мариновам пилешки пражолки, сетне ги пека на тефлонов тиган и накрая ги задушавам в Цептер, но и друга подобна тенджура ще свърши работа. Стават чудесни.
При задушаването в тенджерата може върху им да сложиш резени топено сирене. Мням.  Wink
Виж целия пост
# 5
Мариновам пилешки пражолки, сетне ги пека на тефлонов тиган и накрая ги задушавам в Цептер, но и друга подобна тенджура ще свърши работа. Стават чудесни.
При задушаването в тенджерата може върху им да сложиш резени топено сирене. Мням.  Wink
т.е като пържене но без мазнина ли?
Виж целия пост
# 6
Да, пекат се всъщност на тефлоновият тиганец. Ако направя грешката да добавя зехтин в маринатата, започват да се пържат малко, иначе няма проблем и стават чудесни!
Виж целия пост
# 7
 Аз ги мариновам в соев сос, счукан чесън, бял пипер и червен пипер-да си починат няколко часа!
 След това в тефлонов тиган ги слагам, почи без мазнина, прибавям 1 ч.л захал, 1 с.л ябълков оцет, 2 с.л.твърд алкохол/ракия/. Пържолките в тигана се изпичат и стават наистина вълшебно!
 Опитай и няма да съжеляваш!
Виж целия пост
# 8
Нарязва се месото на хапки, поръсва се с подправка по твой вкус, слагат се в тавата, върху и между тях гъби, завършваш с топено сирене и слагаш да се пече, когато е полуготово добавяш сметана заквасена или може да я замениш и с гъсто кисело мляко. Ако си без деца може да сложиш и малко бяло винце вътре и накрая си облизваш пръстите Joy
Виж целия пост
# 9
аз мариновам в мед, бяло вино, лимон и екзотични подправки. След това поръсвам обилно със сусам и пека в предварително загрята фурна. Сервирам ги с резенче лимон, маслини и пасирани сварени картофи със сметана  Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Месото от бут е по-различно и не се получават някоъ рюцепти така, както биха се сготвили превъзходно с пържола от бяло месо. Мръфката е жилава, по-бавно се готви, съвсем друга работа е. Трябаше да споделя. Grinning
Виж целия пост
# 11
 newsm78 на мен от бут ми са по-крехки   Laughing е направих си ги както обикновенно с маги фикс и топено сирене, но определено следващият път ще пробвам някоя от рецептите с маринатите  Peace също си мислех, дали няма да се получи добре на хапки с доматен сос - като този за пържените чушки  newsm78
Виж целия пост
# 12
скара нямам.  Rolling Eyes
за гювечетата не е лоша идеята  Simple Smile

И аз нямам скара, но ти препоръчвам да се сдобиеш с тиган, който "имитира" скара. Слага се на котлона, отгоре е релефен и пържолките стават много бързо и много вкусни:)
В събота правих точно пилешки пържолки ( от замразено бон филе) с топено сирене- начуках ги малко за да съвсем тънки и направих нещо като сандвичи, 2 пържолки и посредата малко топено сирене. Така направения сандвич се завързва с конец, за да не се разпадне при печенето. За около 20/25 минути на тигана на най силната степен на котлона пържолките са готови.
Конците могат да се махнат или от готвачката преди сервиране или тази задача да се остави на ядящите:)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия