Трябва ми рецепта за реване .

  • 40 801
  • 14
Много обичам реване и от скоро се опитвам да си направя . С тези мой диети не го бях правила близо 5-6 години . Обаче вси нещо не ми става както трябва и ви моля за помощ . Дайте ми рецепта за реване .
Виж целия пост
# 1
 Hugза блата:
6 яйца,
2 чаени чаши брашно,
1 чаена чаша захар,
1 бакпулвер
за сиропа:
1 литър прясно мляко,
1 чаша вода,
1 чаша захар,
1 ванилия
Продуктите за блата се разбъркват добре до хомогенна смес и се изсипват в намазана с олио тава. Пече се на умерена фурна. Когато изстине се нарязва на порции и се залива с топлия /не горещ / сироп.
Виж целия пост
# 2
 HugС компот е любомото ни реване:
за блата:
6 яйца,
2 чаени чаши брашно,
1 чаена чаша захар,
1 бакпулвер

за сиропа: Сока от един компот


Продуктите за блата се разбъркват добре до хомогенна смес и се изсипват в намазана с олио тава върху която съм наредила плодовете от праскови  или кайсии от компота. Пече се на умерена фурна.Обръща се обратно ,за да са плодовете отгоре. Когато изстине  се залива със  сиропа.

Виж целия пост
# 3
Съвсем наскоро имаше тема, но ще пусна рецептата пак Wink, защото го правя често и винаги става чудесно.

РЕВАНЕ

Блат
8 яйца
1 1/3ч.ч. захар
1 1/3ч.ч. грис
1 1/3ч.ч. брашно
4 с.л. прясно мляко
ванилия
1 ½ л бакпулвер

Сироп
3ч.ч. захар
2 1/2ч.ч. вода
6 с.л. масло

Разбивам яйцата със захарта до побеляване. Прибавям брашното, гриса,бакпулвера,млякото и ванилията. Пека в умерена фурна  (около 30-40 мин. на 175 градуса). Нарязва се и се залива със сиропа- студено с топъл сироп.
Виж целия пост
# 4
Hugза блата:
6 яйца,
2 чаени чаши брашно,
1 чаена чаша захар,
1 бакпулвер
за сиропа:
1 литър прясно мляко,
1 чаша вода,
1 чаша захар,
1 ванилия
Продуктите за блата се разбъркват добре до хомогенна смес и се изсипват в намазана с олио тава. Пече се на умерена фурна. Когато изстине се нарязва на порции и се залива с топлия /не горещ / сироп.


И моята рецепта е абсолютно същата Mr. Green
Сиропът винаги го правя с прясно мляко, с вода не ми харесва Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Това е рецептата на баща ми и става много хубаво. То всъщност не е толкова сложно , но аз не съм го правила  Thinking предпочитам тате  Embarassed  Grinning

Разбиват се 6 яйца до побеляване с 1ч. захар , 2ч. брашно с 1 бакпулвер. Пече се.
1литър пр. мляко се сварява с 1ч. чаша захар и 2 ванилии. След охлаждането на сиропа се залива студеното реване.
Виж целия пост
# 6
Реването е хубаво, когато има равни части грис и брашно иначе не е реване, а просто сиропиран блат.
Виж целия пост
# 7
Много ви благодаря . Утре каката си идва от почивка с баба си и ще го приготвя . Очаквайте резултати   bouquet  bouquet  bouquet
Съвсем наскоро имаше тема, но ще пусна рецептата пак Wink, защото го правя често и винаги става чудесно.

РЕВАНЕ

Блат
8 яйца
1 1/3ч.ч. захар
1 1/3ч.ч. грис
1 1/3ч.ч. брашно
4 с.л. прясно мляко
ванилия
1 ½ л бакпулвер

Сироп
3ч.ч. захар
2 1/2ч.ч. вода
6 с.л. масло

Разбивам яйцата със захарта до побеляване. Прибавям брашното, гриса,бакпулвера,млякото и ванилията. Пека в умерена фурна  (около 30-40 мин. на 175 градуса). Нарязва се и се залива със сиропа- студено с топъл сироп.
Направих го по тази рецепта с млечен сироп и стана страхотно ,  щом свеки си го призна  Hug . Наистина съм ви много благодарна момичета   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 8
Много се радвам, че ти е харесало и че е одобрено, най-вече от свеки Wink.
Виж целия пост
# 9
Продукти:10 яйца, 3/4кг захар(3 пълни чаени чаши), 3/4 чаена чаша грис, 3/4 чаена чаша брашно, лимонова кора, ванилия
Яйцата се бият 1 чаша захар, докато сместа побелее. Прибавяме постепенно брашното и лимоновата кора, гриса като бъркаме леко сместа. Изсипваме я в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Печем реването в умерено силна фурна. Нарязваме го и го заливаме със сироп, след като е изстинало напълно.
От останалата захар (2 пълни чаши) и 1л. вода правим сиропа. Варим 10 минути, сваляме го да почине 5 минути, прибавяме 1-2 праха ванилия и заливаме реването.
Вместо с вода сиропа може да се приготви с 1л. прясно мляко.
  chefУСПЕХ!  chef
Виж целия пост
# 10
        Блат
7 яйца
125гр. захар
125гр. грис или галета
125гр. брашно

      Сироп
150гр. захар
0,500л. вода

 Разбивам яйцата със захарта до побеляване. Прибавям брашното и гриста. Пече се в умерена фурна /аз пека на 180о[/size]/
 Като изстине се залива с горещ сироп.
 За сиропа водата и захарта се варят 5минути.

 За информация този сироп за мен не стига и правя двойна доза, но разбира се не увеличавам двойно захарта. Иначе ще ми паднат зъбите от сладост  tooth
Виж целия пост
# 11
HugС компот е любомото ни реване:
за блата:
6 яйца,
2 чаени чаши брашно,
1 чаена чаша захар,
1 бакпулвер

за сиропа: Сока от един компот


Продуктите за блата се разбъркват добре до хомогенна смес и се изсипват в намазана с олио тава върху която съм наредила плодовете от праскови  или кайсии от компота. Пече се на умерена фурна.Обръща се обратно ,за да са плодовете отгоре. Когато изстине  се залива със  сиропа.



Днес направих реваненце


Виж целия пост
# 12
По рецептата на Teopr не е ли много количеството на захарта за сиропа няма ли да стане в.много сладко
Виж целия пост
# 13
По рецептата на Teopr не е ли много количеството на захарта за сиропа няма ли да стане в.много сладко

Ами, според мен не е много сладко, но ако искаш намали я, но не намалявай водата, защото ще стане сухо.
Успех и дано ти хареса.
Виж целия пост
# 14
Kateto2,
Скоро правих реване по сборна рецепта на мамите от форума, за което им благодаря  bouquet
Получи се добър резултат като количество, височина и сочност:
Реване:

http://images14.snimka.bg/002535692.jpg

5 яйца
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

За сиропа:
2 ч.ч. захар
3,5 ч.ч. вода
1 ванилия

Яйцата се разбиват до побеляване със захарта и  продуктите се добавят последователно. Пече се в намазнена тавичка на 175 гр С.  Пробва се с дървена клечка, ако не остава тесто върху клечката, значи е готово. След като изстине се залива със топлия сироп.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия