Знае ли някой как при домашни условия се сушат сини сливи?

  • 27 605
  • 13
Здравейте дали някой знае как мога да изсуша сливи в домашни условия newsm78.Има ли някой, който е наясно с тази процедура .Благодаря предварително  bouquet
Виж целия пост
# 1
виж тук
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=604.msg4871#msg4871
Виж целия пост
# 2
  chef БЛАГОДАРЯ  chef
Виж целия пост
# 3
Това е от сайта на Емилова:

СУШЕНЕ НА ПЛОДОВЕ

Всеки плод може да бъде изсушен независимо от метеорологичните условия с помощта на ел. фурна. След като плодът е почистен се поставя в суха тава с чисто дъно, по желание може да се постели с хартия. Фурната се регулира на 35-40 градуса (ако в предварително загрята фурна се поднесе дланта на ръката, трябва да се получи усещане за слънчева топлина). Решетката на фурната се поставя в средата, а вратата и се оставя леко открехната. Удачно е да се ползва нощна енергия. Обикновено плодът се засушава за една нощ. По месестите плодове след това могат да се доизсушат на слънце. Плодът се счита за сух, когато при притискане не овлажнява пръстите. Изсушените плодове се съхраняват в платнени торбички, закачени на проветриво място. Преди да ги сметнем за готови за зимата, торбичките трябва да се поставят във фризер за 48 часа (срещу акари, червеи и др.), след което наново се поставят на слънце (фурна). Сега те изсъхват много по бързо.

Забележка: Сочните плодове (ягоди, смокини, кайсии, праскови, черници, домати) се нареждат в тавата на един ред, а по-едрите с разрязаната страна нагоре. Черешите и подобните им се сушат с костилките на пласт дебел 3-4 см. Сливите - по желание с или без костилки. Семковите плодове се режат и почистват от семките.

По описания начин могат да се изсушат и зеленчуци.
Виж целия пост
# 4
Блонди би ли ми написала сайта на Емилова любопитно ми е да го разгледам. Благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 5
Майка разтваря сливите, маха костилките и ги слага на слънце за известно време, след което в проветриво помещение си седят до зимата...
Виж целия пост
# 6
Блонди би ли ми написала сайта на Емилова любопитно ми е да го разгледам. Благодаря!  bouquet

Ето сайтът на д-р Емилова!
Виж целия пост
# 7
Аз също сцепих сливите на две,извадих костилките и вече 2 дни се сушат на слънце.Доста са се сбръчкали вече,ама като гледам ще им трябват още 3-4 дни. newsm78
Виж целия пост
# 8
Блонди би ли ми написала сайта на Емилова любопитно ми е да го разгледам. Благодаря!  bouquet

Лабрекс вече ти е го е дала, интереснен е. За съжаление малко са го променили, преди имаше много повече инфо, сега са го поорязали доста. Но има страхотни рецепти и идеи, ако някой има желание за здравословно хранене  Grinning
Виж целия пост
# 9
Нагласих и една тава праскови,да видим.
Виж целия пост
# 10
Нагласих и една тава праскови,да видим.
Нали ще кажеш как са станали  cook
Виж целия пост
# 11
Нагласих и една тава праскови,да видим.
Нали ще кажеш как са станали  cook
Няма да пропусна да се поФаля. Joy
Виж целия пост
# 12
Ванче чакаме за прасковите Heart Eyes  chef
Виж целия пост
# 13
Майка разтваря сливите, маха костилките и ги слага на слънце за известно време, след което в проветриво помещение си седят до зимата...
  и аз така съм чувала да се сушат
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия