Задължително ли да бланширам преди да пъхна във фризера?

  • 1 577
  • 11
Плодове и зеленчуци имам предвид.
Отскоро сме с фризер и не съм наясно с процедурата.
Виж целия пост
# 1
Плодове и зеленчуци имам предвид.
Отскоро сме с фризер и не съм наясно с процедурата.
----------------------
Може и да не бланшираш, но тогава ще ти заеме доста повече обем.
Целта на бланширането е главно да направи по-еластични зеленчуците, за да не се чупят и да може да се вместят повече бройки в даден обем. Като пример - чушките.
За плодовете - повечето ако бланшираш - има опасност да се скашкат при размразяване.
Лично аз никога не бланширам плодове.
Но нека и другите си кажат.
Успех !
Виж целия пост
# 2
Може и да не бланшираш, но тогава ще ти заеме доста повече обем.
Целта на бланширането е главно да направи по-еластични зеленчуците, за да не се чупят и да може да се вместят повече бройки в даден обем. Като пример - чушките.
За плодовете - повечето ако бланшираш - има опасност да се скашкат при размразяване.
Лично аз никога не бланширам плодове.
Но нека и другите си кажат.
Успех !

Напълно съм съгласна  newsm10
Само ще добавя , че при бланширането си намаляваш и времето за обработка на зеленчуците, след като ги извадиш от фризера.
Не е задължително да бланшираш всички зеленчуци, които замразяваш например аз задължително си замразявам спанак - суров и нарязан на порции за едно готвене. Докато пресният фасул го предпочитам бланширан
Успех  Hug
Виж целия пост
# 3

по главната тема - не бланширам.


Виж целия пост
# 4
Не бланширам
Нарязвам всичко в размера в който след това ги готвя
Тиквички -  на кубчета , настъргани за кюфтета
Чушки - готови за пълнене , печени за салата , сурови нарязани на ситно за яхнии и супи
Домати - млени
Краставица - на кубчета за таратор
Патладжан - на кубчета суров , опечен на шайби за кьополу
Спанак - нарязан на ситно за готвене
Май не се сещам друго засега
Виж целия пост
# 5
Не бланширам, всичко слагам сурово.
Виж целия пост
# 6

Абсолютно нищо не бланширам, така продуктите изглеждат свежи.
Виж целия пост
# 7
Бланширането се прави за да се убият микроорганизмите дето оцеляват и при ниски температури/защото домашните фризери не могат да замразяват при толкова ниски температури като промишлените-т.нар."шоково замразяване"/ и като си извадите пликчетата от фризера и те живват....Затова е необходимо да го правите/бланширането/...така и трайността се увеличава...
Виж целия пост
# 8
Бланширам само чушките за пълнене, и то защото ми заемат по-малко място. Всичко друго - сурово.
Виж целия пост
# 9
Бланширането се прави за да се убият микроорганизмите дето оцеляват и при ниски температури/защото домашните фризери не могат да замразяват при толкова ниски температури като промишлените-т.нар."шоково замразяване"/ и като си извадите пликчетата от фризера и те живват....Затова е необходимо да го правите/бланширането/...така и трайността се увеличава...
А по-другите теми...не мога да взема отношение,но май така се пести време и място във форума. Thinking..идеята не е лоша Wink

Нали после вариш
Виж целия пост
# 10
Хей, такива теми за замразяването има десет от последния месец! Поразровете се малко бе хора! Добре са обединени тези теми! Браво!
Виж целия пост
# 11
Аз не бланширам нищо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия