Коледни мечета

  • 3 834
  • 8
Сега с децата ги приготвихме,много весело...и доста мръсно е сега в кухнята... Grinning Утре ще ги слепим и ги слагаме да си чакат реда за Коледа.Ето ви рецептата:
2 яйца
1ч.ч. захар на кристали
1с.л. канела
1ч.ч. олио или масло
1 ч.ч. мед
1ч.л. сода бикарбонат
брашно за средно твърдо тесто
всичко се замесва и се слага за 30 мин. тестото в хладилника да се стегне/осбено ако е с масло/
След това се разточват кори ,дебели около 1 см. и от тях /ние изрязохме кръгчета с помоща на гърлото на една чашка/.а може и фигурки ,но да са симетрични ,за да могат после да се слепят по 2.
Ние изрязохме четен брой кръгчета ,като на 1/2-та с помощта на празен химикал изрязохме 2 дупчици за очи и една за муцунка,а  изрязаните капачета ги залепихме като уши на това кръгче,което ще бъде за лице на Мечо .Сега ги печем!утре ще ги слепим с мармалад и ще ги оставим да поомекнат до Коледа!Ефектни са ,а и на вкус са много добри!А пък и денят ни мина в смях и весело занимание!
Виж целия пост
# 1
То добре,че излизат много бройки... Wink А и сега не са вкусни,като се слепят с мармалад и като отлежат -омекват и от него леко накиселяват....Ммм по-добре да не ги проверявам дали са станали тогава,че наистина до Коледа няма да стигнат... Rolling Eyes  Laughing
Виж целия пост
# 2
Много хубава рецепта за коледни сладки! И аз ти правя така, обаче не обичам канела, а им слагам счукан карамфил. Придава много коледен вкус. Ти ме подсещаш, че е време и аз да ги забъркам, че да омекнат до Коледа!
Виж целия пост
# 3
колко време се пекат, на каква температура?
в намазана с масло и брашно тавичка ли?
Виж целия пост
# 4
Цитат на: Reza
колко време се пекат, на каква температура?
в намазана с масло и брашно тавичка ли?


Точно така! Аз ги пека на слаба фурна, за 15-20 минути примерно, докато покафенеят приятно.
Виж целия пост
# 5
ох...ще се пробвам...
след провала с коледните звезди, ако и това не ми се получи определено съм обречена да си купувам сладки до края на живота си!!:)
Виж целия пост
# 6
Цитат на: Reza
ох...ще се пробвам...
след провала с коледните звезди, ако и това не ми се получи определено съм обречена да си купувам сладки до края на живота си!!:)

Пека ги на 200* в намаслена тавичка ,но съвсем малко ,за около 10-ина минутки,защото като ги извадиш ,после си се втърдяват сами .И е желателно да ги слепиш със сладко или мармалад за да омекнат.Да ти е сладко!
Не се притеснявай ,изобщо не са трудни ! Grinning
Виж целия пост
# 7
Аз тази сутрин забърках тестото и сега отивам да ги точа и пека. По-късно ще се похваля. Досега не съм ги слепвала с мармалад и наистина омекват доста бавно или въобще не омекват, но са вкусни. Слагам им отгоре орехче. Тази година по ваш съвет ще пробвам с мармалад.
Виж целия пост
# 8
Аз съм госта. Много досадно! Трябва да настроя автоматично логване, че съм много разсеяна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия