Лесен Браунис за MW

  • 6 891
  • 39
примлясквам си тук доволно, чудя се дали да оставя парченце на мъжа ми,че и от детето се крия  Embarassed и се сетих, че мога да го споделя с вас



За сладкиша:
1/2 ч.ч. омекнал маргарин
1 ч.ч. захар
2 яйца
2 ванилийки
 се смесват в този ред

3/4 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. какао
 се пресяват
+ 1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
50г настърган шоколад
Смесват се и се прибавят при другата смес.

Тази цялата смес я изсипвам в най-голямата ми кръгла йенска (дъно ~20см). Най-добре да си изрежете кръгче хартия за печене за дъното, но ако нямате, става и с намазняване и набрашняване.
Пече се 3мин на пълна мощност. След това още 10мин на средна. Оставя се 5мин на изключена.
като поизстине се обръща и се залива с глазурата.

Глазура:
50г разтопен маргарин
1ч.ч. пудра захар
1/4 ч.ч. какао
2 ч.л. прясно мляко (може и без тях,те са за блясък)
2 ванилийки

Да знаете,че не излиза огромен сладкиш, но не се притеснявайте - яде се на малки парченца с много кафе  Simple Smile 

Виж целия пост
# 1
Ауууууууу много добре звучи и изглежда. Задьлжително ще пробвам.
Виж целия пост
# 2
може ли с масло вместо маргарин?
Виж целия пост
# 3
ами не знам   33uu би трябвало да може, но грамажът се променя
Виж целия пост
# 4
Това изглежда супер вкусно  Crazy Ако не родя в близките 2-3 дена ще го направя   chef
Искам да питам за брашното, това 3/4 какво ще рече? 3-4 чаши брашно или си е 3/4 от чашата брашно  newsm78 Като гледам и маргарина и какаото май ще е 3/4 от чашата, но ми се струва малко и затова да попитам. Глазурата се слага след като извадим сладкиша от МВ, нали? И още нещо: със капак или без капак да печем? И последно  Mr. Green нашата MW е комбинирана , да ползвам ли и грилът или няма нужда.
Виж целия пост
# 5
веднага отговарям,че като гледам-бързаш  Laughing

3/4 от чашата е
да,глазурата се слага след като си извадила сладкиша и си го обърнала в подноса.
аз пека с капак и понякога направо на капака го обръщам и там го сервирам.
не ползвай грил

давай смело - много е лесен и вкусен
Виж целия пост
# 6
Няма начин отивам да купя яйца и го почвам  Grinning
Ако всичко е ок ще пусна снимки  Peace
Виж целия пост
# 7
КАК с капак? Това някаква специално форма с капак ли е?
Че аз нямам такова,с какво ще стане?
Виж целия пост
# 8
Изглежда страхотно и веднага ще си запища рецептата.  bouquet
КАК с капак? Това някаква специално форма с капак ли е?
Че аз нямам такова,с какво ще стане?
Става дума за тенджерка от йенско стъкло-пече се в нея и после се обръща върху капака.
Виж целия пост
# 9
Аз съм готова   chef ето снимка
Наистина много бързо се приготвя, за вкусовите качества предполагам че е много сладко, но няма да го режа сега, ще изчакам сутринта за кафето. Хем и да се охлади. По отделно опитах глазурата и малко от блата и съм доволна  Grinning Утре пак ще пиша след като го хапна  Grinning
Виж целия пост
# 10
Аз нещо не разбрах за печенето - 3мин на пълна мощност, 10 мин на средна, а какво е "оставя се 5 мин на изключена"  newsm78 newsm78 newsm78
Виж целия пост
# 11
А в нормална печка как се пече? ПОнеже нямам такава форма за микровълнова, имам само кръгла с капак, но е много малка.  newsm78
Виж целия пост
# 12
Аз нещо не разбрах за печенето - ...а какво е "оставя се 5 мин на изключена"  newsm78 newsm78 newsm78[/b]
Ами просто след изпичането оставяш сладкиша за 5 мин в МВ-то и тогава вадиш(от печката).
Виж целия пост
# 13
Ванче,   bouquet благодаря за включването и отговорите, че аз бях малко отсъстваща от форума (присъстваща на театър  Party).
Tandoori, не знам,надявам се някой да каже
ive1ina, бързачка си ти  Simple Smile браво!
само да те попитам,че може да сме полезни и на другите: виждам, че глазурата се е разляла, а не би трябвало - горещ сладкиш ли заля или гореща глазура?
Виж целия пост
# 14
Веднага копирам рецептата.Ама както няма време само лигите ми текат тука пред компютъра ive1ina -много добре си се справила,само не мие  ясно в твоето положение как изтърпяваш до утре,аз и без да съм бременна,като приготвям нещо,веднага го опитвам. Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия