Кисел-как го правите

  • 1 281
  • 20
Аз в повечето случаи и купувам някакъв плод,пасирам го или го правя на сок и така и го смесвам с изстиналото кремче.Дали няма да е по добре да и го правя с готово плодово пюренце,за да избегна вероятността да я тъпча с нитарти?
Виж целия пост
# 1
Вариш натурално нишесте, като е готово прибавяш плодово пюре или плод, можеш да добавиш и 1-2 м.л АМ
Аз не съм фен на киселите и давах каша всеки ден за следобедна закуска
Виж целия пост
# 2
Сурови плодове добавях към кремчето след 6 месец. Преди това слагах различни пюрета.
Виж целия пост
# 3
Нарязвам да речем праскови на парчета, слагам им малко вода и да поврят. Пасирам ги, добавям нишесте разтворено във вода (а сега вече и в пр.мляко), сварявам. Махам от котлона, добавям АМ (около 3-4 лъжички). Ако го правя с плодово пюре, след като сваря нишестето го добавям и после и АМ.
Виж целия пост
# 4
Майка ми му прави готови, преди бях много против, но след годинката му давам
Виж целия пост
# 5
Да попитам и аз нещо Grinning

Как преценявате примерно, за да се получи 150гр готово нишесте колко вода и колко нишесте да сварите newsm78 На мен това ми е най-голямата чуденка. Утре ще правя за първи път кисел и много се чудя колко вода да сложа да заври и колко нишесте да разтворя във вода преди да го добавя към врящата вода newsm78
Виж целия пост
# 6
Да попитам и аз нещо Grinning

Как преценявате примерно, за да се получи 150гр готово нишесте колко вода и колко нишесте да сварите newsm78 На мен това ми е най-голямата чуденка. Утре ще правя за първи път кисел и много се чудя колко вода да сложа да заври и колко нишесте да разтворя във вода преди да го добавя към врящата вода newsm78

ето как аз го правя и на моята дебеланка и е абсолютно достатъчно:120мл вода+1.с.л.нишесте,оставям го на тих огън да заври,като бъркам през това време.Като стане хладко добавям пюре/сок или пасиран/изцеден плод на око.Днес като и правих изсипах половин бурканче от големите на Хаме и стана добре като гъстота.Накрая добавям 4 лъжици(от тея в кутията)Аптамил и пасирам с мини пасатора или с миксера.
Виж целия пост
# 7


Как преценявате примерно, за да се получи 150гр готово нишесте колко вода и колко нишесте да сварите

ОТ около 170 мл вода и две-три лъжици нишесте, ще се получи към 150 гр. кремче.
Виж целия пост
# 8
ето как аз го правя и на моята дебеланка и е абсолютно достатъчно:120мл вода+1.с.л.нишесте,оставям го на тих огън да заври,като бъркам през това време.Като стане хладко добавям пюре/сок или пасиран/изцеден плод на око.Днес като и правих изсипах половин бурканче от големите на Хаме и стана добре като гъстота.Накрая добавям 4 лъжици(от тея в кутията)Аптамил и пасирам с мини пасатора или с миксера.

А защо го пасираш накрая? Не става ли, като пюре и без пасиране?
Виж целия пост
# 9

А защо го пасираш накрая? Не става ли, като пюре и без пасиране?

Като изстине киселчето и се образуват едни малки бучици,а моето момиченце обича кремчето да и е гладко.
Виж целия пост
# 10
Нарязвам да речем праскови на парчета, слагам им малко вода и да поврят. Пасирам ги, добавям нишесте разтворено във вода (а сега вече и в пр.мляко), сварявам. Махам от котлона, добавям АМ (около 3-4 лъжички). Ако го правя с плодово пюре, след като сваря нишестето го добавям и после и АМ.
И аз така го правя,обаче с ябълки.
Виж целия пост
# 11
приготвям натурално  нишесте и добавям плодово пюре към него, малката много го обиииича
Виж целия пост
# 12
И аз много много не съм фен на киселите ама съм и купила да и направя пък и от кухнята ни дават кисел но нещо не е вкусен
Аз също гледам да давам повечето каша защото от кашите качват повече а пък ние имаме нужда защото сме малко злояди,от малко се наяждаме,спим по малко защото искаме да сме винаги в течение на нещата и затова сме едни солети... newsm62
Виж целия пост
# 13
Не съм много фен на киселите и двах готови, в пакетче на прах и ги приготвям.
Виж целия пост
# 14
Аз варя крем от нишесте и вода или мляко и вода и като поизстине добавям плодово пюре или нектар.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия