Мед в МВ

  • 5 360
  • 8
Мога ли да разтопя захаросан мед в МВ? Или ще му убия всички полезни качества?
Виж целия пост
# 1
В никакъв случай в МВ, само на водна баня без да оставяш водата да ври. Само я затопли и остави меда така в топлата вода, след 10-15 мин е готов. Това го знам от една позната, която гледа пчели
Виж целия пост
# 2
Благодаря. Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Мога ли да разтопя захаросан мед в МВ? Или ще му убия всички полезни качества?
Чисто технически няма проблем с разтапянето на мед в микровълнова, но трябва да е ниска мощност 20%. "Полезните качества" се убиват не от това дали е микровълнова или не, а от високата температура. При ниска мощност 20%, няма как да се постигне висока температура. Така че, споко.

На тази мощност топля мляко на малчугана през зиимата за около минута минута и половина, размразявам мая от камерата, размеквам масло, дори размразявам риба (въпреки че 40% е степента за размразяване).
Виж целия пост
# 4
Наскоро си купувах мед от един познат пчелар и той ми обясни, че за да се запазят полезните качества на меда трябва да се топи на водна баня, като самия мед не трябва да достига повече от 40 градуса при загряването. Обясни ми и подробно защо, човека е физик по образование и ги разбира нещата, но аз като не отбирам нищо от пустата му физика само това запомних. Embarassed
Виж целия пост
# 5
Мисля че няма проблем да го разтопиш в МВ. Аз лично процедирам по следния начин: пълня една купа с вода, слагам буркана без капачката в тая купа и пускам МВ на средна мощност за 2 минути. След като изтекат 2-те минути поглеждам меда и ако има нужда го пускам за още 2 и така до постигане на желания резултат. Не мисля че е по вредно от разтапянето на водна баня.
Виж целия пост
# 6
Наскоро си купувах мед от един познат пчелар и той ми обясни, че за да се запазят полезните качества на меда трябва да се топи на водна баня, като самия мед не трябва да достига повече от 40 градуса при загряването.
по тази причина от доста години вкъщи не пием горещ чай с мед  Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Четох наскоро,че при достигане на температура над 40 градуса, меда не само губи свойте качества,но става и токсичен!
Виж целия пост
# 8
Аз го пускам в MВ на режим размразяване . Същото правя и със захаросано сладко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия