Пуешко месо - обработка как?

  • 6 652
  • 9
Някой да има идея как пуешкото месо може да стане по-крехко и сочно, а не толкова сухо и трудно за смилане Sad Някаква предварителна обработка?
Виж целия пост
# 1
Направи една маринатка и го накисни.Пример-водка,соев сос,чесънче,горчица,черен пипер.Така накиснато да поседи поне един час и след това го мятай на скарата или във фурната,както ти прецениш. Hug  chef  bouquet
Виж целия пост
# 2
добре е да го филетираш тънко и после да му направиш една хубава марината. една от любимите ми е: малко кисело мляко, една скилидка счукан чесън, една с.л. лимонов сок, черен пипер и някаква трева по твое желание. престояват на студено в хладилника един час или малко повече и после печеш на скарата, като мажеш от време на време с мазнина.
Виж целия пост
# 3
То предполагам става след тази марината и варено?
Аз обикновено го варя, но дори под налягане, пак ми е някак тегаво без предварителна обработка....
Виж целия пост
# 4
правила съм го варено, но без марината. тази марината е за скара или паниране.
а иначе варено на супа или варено и след това сготвено с картофи, ориз или нещо друго си е леко сухичко, ама не чак толкова.
Виж целия пост
# 5
Редовно хапваме пуешко месо, на детето също готвя от него- никак не ни е сухо. Дори с ориз е идеално за хапване без никакви предварителни подготовки  newsm78
Виж целия пост
# 6
Ами Embarassed на мен ми е сухо, или не съм му свикнала, че го ям от скоро, или понеже ни го дава свекъра са по-старички пуйките и пуяците...... Thinking
Виж целия пост
# 7
Ами Embarassed на мен ми е сухо, или не съм му свикнала, че го ям от скоро, или понеже ни го дава свекъра са по-старички пуйките и пуяците...... Thinking

Естествено, вкусовете са различни  Peace Но ми се струва, че причината тук е най- вече в по- старите животни, които се колят  Simple Smile
Виж целия пост
# 8
 Rolling Eyes
Виж целия пост
# 9
Ами Embarassed на мен ми е сухо, или не съм му свикнала, че го ям от скоро, или понеже ни го дава свекъра са по-старички пуйките и пуяците...... Thinking

Естествено, вкусовете са различни  Peace Но ми се струва, че причината тук е най- вече в по- старите животни, които се колят  Simple Smile

ами така кажи, че става дума за домашни пуйки. те си искат марината и доста дълго готвене. ако са много големи, се пекат много дълго време и трябва добре да се мариноват и шпековат. ако ги направиш на порции, задължително ги мариновай. за пържоли на скара - освен маринатата, можеш да печеш едновременно с тях и бекончета или да ги загънеш в лентички бекон и така да печеш.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия