За тестото:
около 1 кг. брашно
1/2 пак. суха мая
1/2 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода
1 яйце
щипка сол, щипка захар
около 200 мл. хладка вода
2 суп. лъж. олио
За плънката:
250 гр. кайма
2 гл. лук
1 суп. лъж. доматено пюре
чубрица
Замесва се тестото. Брашното се смесва с маята, солта, захарта. Содата се слага в киселото мляко да шупне, прибавя се към брашното, също белтъка на яйцето, олиото и водата. Замесва се тесто. Оставя се да втаса за около половин час. През това време се прави плънката.
Лука се запържва, докато стане прозрачен, прибавя се каймата, накрая дом. пюре и чубрицата.
От тестото се оформят топки (аз взимам, колкото поема шепата ми). Всяка топка се разточва ( дебелината трябва да е около1 см.) и се слага плънка в средата. След това се загъва тестото от всички страни и се оформя топчица. Нареждат се в тава, оставят се още малко да втасат. Намазват се с жълтъка, смесен с малко олио и се пекат в умерена фурна.