Първата ми идея е да направя шоколадова торта с бишкоти - в откопчаваща се форма, с оградка. Кремът да е заквасена сметана + течен шоколад, а ако имате други идеи за шоколадов крем, не много тежък - давайте ги! Ще сложа и банани или друг плод, а бишкотите топнати в мляко. Въпросът ми е - искам да направя шоколадова глазура - последният ред от бишкоти ли трябва да е или може и да е от крема, след като постегне и директно върху него да изсипя разтопения шоколад?
Другата ми идея е еклерова торта - пак в откопчаваща се форма или в купа, после с обръщане. Подложка бисквити, кремът е заквасена сметана + захар+ кисело мляко и желатин. Сипвам крем, редя еклерчета (от малките, кръгли), пак крем и така до края. Отгоре пак искам да направя заливка, от разтопен шоколад, обаче ще стане ли директно върху крема? Никога не съм правила такава торта, само съм яла по заведения, а на него му е любима и аз такъв вариант измислих за по-лесно майсторене.. Сигурно може и да е друг крема?
Благодаря предварително за отговорите