хляб с овесени ядки?

  • 4 057
  • 6
Някой пробвал ли е да замени брашното сьс смлени овесени ядки?Дали ще стане вкусно?
Купих си смес от 4 вида семена/мюсли/ и ми се иска да пробвам хляб с тях.
Някой ако знае нещо по вьпроса да каже,моля.
Виж целия пост
# 1
Не съм правила, но погледни ТУК. Засега само му се каня! Grinning
Виж целия пост
# 2
Общо взето във всяка рецпета може да замениш брашното на овесени ядки ( примерно 1/4 от брашното) най добре да ги смелиш или да сложиш фини овесени ядки ....дали ще ти е по вкусно незнам, но поне ще е по полезно....макар аз рядко правя с овесени тъй като по полезно от белия хляб за децата няма ..... Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Марабу,защо белия хляб да е по-полезен за децата newsm78.Обясни ми моля те.Аз карам и синьт ми/на 13 е/ да яде черен хляб
Виж целия пост
# 4
Аз съм правила с овесени ядки, но след като втаса пълнозърнестото ми   Mr. Green тесто го овалвам и размесвам........според мен няма да стане само от овесени ядки........те са печени........нали знаеш какви стават като ги разкиснеш, малко лигави........няма лошо да пробваш, обаче.........
Не мисля, че белият хляб е по- полезен........по- полезен е пълнозърнестия, но само ако си го правиш вкъщи, защото това, което продават вместо черен хляб са боядисани бели хлебчета
Виж целия пост
# 5
точно така само от овесени ядки няма да стане .. 1/4 от общото бршано замени на овесени ядки ...

иначе в белия хляб има всичко което има нужда едно дете въглехидрати, белтъчини .. витамини .. и т.н ...всъщност това е мое мнение .. като и че месото е полезно за децата ... 

иначе овесени ядки може да приложиш и тестата за пайове и за сладкиши .... палачинки стават страхотни с овесени ядки ... или пайкейкове ... и т.н
Виж целия пост
# 6
Аз правя - напоследък забърквам хляб с какви ли не зърна и става супер (ако не си традиционалистка и лесно се пренастройваш). Овесени ядки колкото и да сложиш няма проблем. Хлябът се пече и не са разлигавени. Примерна рецепта - половин доза бяло брашно, останалата половин се състои от овесени ядки, пшеничено пълнозърнесто и ръжено брашно в еднакво съотношение. Разбира се малко сол и мая с рамера на орех. Втасва много дълго време - общо поне 5 часа, като междувременно се разбърква. Аз не го меся с ръце, а в огромна купа бъркам с лъжица. Първоначално замесвам много меко тесто, почти като за кекс. Втасва 2-3 часа. След това го бъркам и добавям остатъка от продуктите докато стане нормално тесто, не е задължително да е много твърдо. Слагам го във формата за печене и там престоява още 2-3 часа. Няма значение, само гледам да не излезе от съда. Но колкото повече втасва толкова по-добре. Пече се  1час - 1 и 15 мин на 200 градуса (без да е била предварително загрята фурната).
Понякога добавям ръжени зърна и слънчогледови семки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия