Продукти:
1 пиле, нарязано на порции, 1 глава лук, 1 морков, около 300 гр. гъби, масло
За марината:
2-3 суп.лъж. соев сос (ако е солен не слагайте допълнително сол)
1 чаена чаша бяло вино
1 суп. лъж. мед
1 суп. лъж червен пипер
3 скилидки чесън
около 30 гр. орехови ядки (нарязани не много наситно)
чер. пипер
1 суп. лъж. горчица
1 суп.лъж. зехтин
1 суп.лъж. дом.пюре
1 суп. лъж. зелени подправки от градината на Маги
Пилето се нарежда в тавичка, залива се с марината и се оставя да престои. Лукът, морковът и гъбите се нарязват на колелца и се слагат върху пилето. Добавят се няколко парчета масло. Тавичката се завива с фолио отгоре и се пече около 2 часа. Когато месото е готово фолиото се маха и се запича отгоре. Получава се невероятен сос. Много върви с шопска салатка .