Отново въпрос за попарата...

  • 1 472
  • 27
Не отдавна четох подобна тема,но не мога да я открия,ето защо ще питам отново.
Така че, моля да ме извините за повтарянето  bouquet

Та на въпроса...Смятам вече да давам на дребчо попара и ме интересува кое сиренце,масло и сухари ще ми препоръчате.Ако я правите с чайче-какво,примерно ако е шипково какво да е...И не на последно място какви пропорции.
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Аз я правя с чайче на Хип-или липа/лайка или горски плодове.Масълцето е немското,а сиренцето е обезсолено овче или краве.Слагам и малко захар.Не мога да ти кажа пропорции,защото си имаме купичка,която гледам да е пълна до половината...Масълце слагаш на върха на ножа,постепенно може и повече.Криса я яде пасирана,иначе не иска.До като е още топла я захлупвам с една чинийка да се задуши и сухарчето да омекне по бързо,полсе пасирам като гледам да не стане съвсем гладка...
Виж целия пост
# 2
Зори,понеже вече не помня как я правех,изрових тези теми:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=6430&start=0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24698
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=50128.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76584.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=96653.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=104683.0
Дано ти всършат работа.
Виж целия пост
# 3
Какво значение има марката на чая или сухара или сиренето. Важното е сиренето да е изкиснато. Сухара да е бял...пробвала съм с черен и стои на трици, не го ще. Пропорциите сама ще ги улучиш с времето...пробвай първо с едно сухарче и вода или чай да го покрие. Виж за маслото наистина вносното си е по-добро от всяко българско.
Виж целия пост
# 4
Не я прави с чай от лайка NaughtyМного пъти сме обсъждали причините.
 Купувах обикновен чай от шипка от магазините, или аптеката, няма значение марката.Сухар на Пападопулус и краве сирене.Пропорциите са следни в началото:един сухар, сирене колкото кибритена кутийка и масло колкото нокътя на малкия ти пръст.Ако това количество му е малко, увеличаваш постепенно.Захар никога не съм слагала.
 
Виж целия пост
# 5
Благодаря ви момичета  bouquet
Само се надявам да иска да я яде...
Виж целия пост
# 6
Чудесен опреснителен курс на тема "Как се прави попара"! И аз ви благодаря, че всичко се забравя  bouquet
Виж целия пост
# 7
Сухари :"Papadopolus"
Сирене: Обикновено, добре изкиснато
Масло: "Megle"- на върха на ножа
захар- съвсем мъничко

Слагам по 1,5 сухар и я правя с чиста водичка. Още от самото начало така започнах и тя си я хапва без проблем, пу-пу    newsm20
Виж целия пост
# 8
Аз я правя със сирене колкото си може по безсолно и после пак го обезсолявам но  3-4 часа преди яденето Peace
Маслото е немско-"BUTTER"или "PREZIDENT"Peace(на българските хич не вярвам)
Сухарите са "GOLDIES"-слагам по 2 сухара за една порция или 3(понякога) Peace
Като от сиренето и маслото слагам колкото един орех
Виж целия пост
# 9
2 сухара, 1/2 кафяна лъжичка немско масло, 2 кафяни лъжички захар, сирене около 50 грама -  изкиснато.
Виж целия пост
# 10
2 сухара, 1/2 кафяна лъжичка немско масло, 2 кафяни лъжички захар, сирене около 50 грама -  изкиснато.
Не е ли много толкова захар newsm78 питам защото аз слагам само щипка захар и то понякога-нали е вредна newsm78
Виж целия пост
# 11
 3 сухара , съвсем малко масло , кибритена кутийка сирене . Не слагам никакъв чай , нито захар . И без да има сладко всичко си изяжда - както го свикнеш . Успех !
Виж целия пост
# 12
2 сухара, обезсолено сирене колкото орех, малко захар, чай-шипков, масълце на върха на ножа и плодово пюре
Виж целия пост
# 13
2 сухара, 1/2 кафяна лъжичка немско масло, 2 кафяни лъжички захар, сирене около 50 грама -  изкиснато.
Не е ли много толкова захар newsm78 питам защото аз слагам само щипка захар и то понякога-нали е вредна newsm78
И аз мисля, че е бая много захар.За толкова малко на грамаж продукти, 2л. захар са си количество.Сега детето ми е на 2г. и понякога като му правя грис, на 350мл. мляко слагам детска чаена лъжичка захар и пак сладни.При бебета захарта е супер вредна.Сухарите съвсем леко сладнят и тя може да се избегне.Ако на тази възръст се научат да ядат всичко подсладено, след това няма спасение.
Виж целия пост
# 14
IVKA&MIMI  не знам дали е много. Моята педиатърка така ми каза. Синът ми с по малко захар не я яде.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия