Какво е "ашоре"?

  • 3 321
  • 20
Госпожата от детската градина казала, че племенницата ми не харесала "ашоре"-то, което са й предложили днес за хапване?Може ли някой да ме светне какво е това? Embarassed Embarassed Embarassed
Виж целия пост
# 1
ашуре - сварено жито с канела и орехи. моите деца си умират за такова. както и аз.
Виж целия пост
# 2
Аз сьм забелязала,че в северна Бьлгария не е така известно както в останалата част на страната. Това е турски десерт. Основата му е сварено жито ,ако искаш слагаш канела, орехи ,сладолед и каквото още ти харесва.
Виж целия пост
# 3
http://www.az-jenata.com/display.php?show_article=3&open_art … e=1793&sort=4
Виж целия пост
# 4
ашуре - сварено жито с канела и орехи. моите деца си умират за такова. както и аз.
В детската градина обаче го правят с нишесте - поне по мое време беше така. Яркорозово нишесте с варено жито вътре, още ми е пред очите Sick
Виж целия пост
# 5
Много благодаря!Ще мога да спя спокойно  Hug
Виж целия пост
# 6

 ммммм - много е вкусно със сладолед eat eat
Виж целия пост
# 7
Или портокалови кори вътре.
Мъжът ми прави най-чудното ашуре евър.
Виж целия пост
# 8
Ашурето е един от най-невероятните десерти, които съм яла, но ашуре направено по турска рецепта. Ей в тази тема бях пуснала рецепта за онова ашуре, за което като си спомня ми потичат лигите. После го направих и е наистина божествено!
Иначе като дете и аз не харесвах ашурето, което даваха по столовете. Правеха го с варено жито и нишесте. Не беше хубаво.
Виж целия пост
# 9
Освен свареното жито може да се добви и малко от сладката царевица, дори и сварен боб  и всякакви сушени плодове.
А гарниран с топка сладолед става фантазия.
Виж целия пост
# 10
Ашурето се прави от сварено жито, сварен боб,нарязана на малки парченца ябълка и канела> Много е вкусно!!!  Crazy
Виж целия пост
# 11
Боб ли? Shocked Не бях чувала да се слага боб в ашурето.Нито пък съм опитвала такова с боб.Бобът все съм си го представяла в солен вариант.
Виж целия пост
# 12
Да, да и боб.
Там в рецептата, която съм дала има и боб и лешници и стафиди и фъстъци и нахут и портокалови корички и розова вода сякаш имаше (но аз не намерих да сложа). На времето в едно турско кафене в Пловдив сякаш слагаха и цели зърна грозде, но може и някаква специална, доста по-голяма, стафида да е била, която като е набъбнала да прилича на прясно грозде.
И не се слага нишесте. Става прозрачно, а се сгъстява от многото варене (май бяха 5 часа).
Всъщност е СЪВСЕМ различно от онази щуротия дето ни я предлагаха в столовете на времето.
Виж целия пост
# 13
Когато учех в Пловдив, моята хазяйка правеше страхотно ашуре. И в никакъв случай не се слага нишесте. Житото докато се вари, достатъчно сгъстява течността.
Виж целия пост
# 14
Ашурето се прави от сварено жито, сварен боб,нарязана на малки парченца ябълка и канела> Много е вкусно!!!  Crazy
Странен вариант на ашуре Shocked newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия