Кажете хубава рецепта за пиле с грах

  • 26 345
  • 10
Досега търсих в търсачката за каквато и да е рецепта за пиле с грах но така и не успях да открия нищо.
На мъж ми много му харесвало това ястие но аз не съм сигурна че мога да го направя достатъчно вкусно. newsm78
Ще бъда благодарна за някои идеи по въпроса.  bouquet
Виж целия пост
# 1
Виж тук http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.1250.html
Виж целия пост
# 2
Аз запържвам пилето, лук на полумесеци, слагам доматче, 1 чушка, след това заливам с вода и чак след това добавям граха ( ако е консервиран, ако е пресен го запържвам и него преди водата). След това разбивам червен пипер, малко сол и брашно с вода, добавям го в ястието така, че да не стане на бучки. По принцип се слага и черен пипер, но аз заради малките не слагам. Някъде 10-тина мин преди да го дръпнеш от огъня слагаш ситнонарязан копър.
Виж целия пост
# 3
АЗ готвя пиле на порции с масло и замразен грах в плик във фурната, понякога слагам и от малките морковчера цели. Много е лесно за готвене.
Виж целия пост
# 4
Благодаря за бързите отговори.  bouquet
Виж целия пост
# 5
 Току що сготвих пиле с грах. Аз задушавам лука, морковите и чушката в зехтин, вода и вино. Като омекнат добавям грахта и пилето, което предварително съм сварила с малко сол. Използвам пресни домати, може и от консерва. Подправям го с червен пипер, босилек, чубрица и дафинов лист - по 2 щипки. Слагам и едно кубче бульон. Накрая слагам копър и аз Wink
Виж целия пост
# 6
И най-важното е, да си купиш хубав грах и да не налетиш на оня, дето няма сваряване, че ще развали и най-хубавата рецепта.
Виж целия пост
# 7
Задушавам една глава лук,1 морков на колелца,прибавям пилешкото месо(нарязано на порции) да се запечата месото от всички страни.Като се запечата прибавям 1 с.л. червен пипер,разбърквам и доливам гореща вода колкото да покрие месото.Посолявам и оставям да къкри докато е почти готово(доливам гореща вода когато е необходимо).Добавям 1-2 картофа нарязани по-едро.След като омекнат добавям 1-2 домата от консерва(или пресни,но настъргани) или 1 с.л. доматено пюре.Слагам отцедения грах от консерва (аз ползвам този на Сторко,голямата кутия),1 връзка копър и като поври 10 мин. сгъстявам соса с размито във вода брашно.
Виж целия пост
# 8
За да стане хубав граха му слагам от бульона, където съм варила пилето. Иначе няма нищо сложно в рецептата, момичетата са ти обяснили.
Виж целия пост
# 9
И най-важното е, да си купиш хубав грах и да не налетиш на оня, дето няма сваряване, че ще развали и най-хубавата рецепта.

Какъв грах да купя? Става въпрос за консерва.
Виж целия пост
# 10
Задушавам една глава лук,1 морков на колелца,прибавям пилешкото месо(нарязано на порции) да се запечата месото от всички страни.Като се запечата прибавям 1 с.л. червен пипер,разбърквам и доливам гореща вода колкото да покрие месото.Посолявам и оставям да къкри докато е почти готово(доливам гореща вода когато е необходимо).Добавям 1-2 картофа нарязани по-едро.След като омекнат добавям 1-2 домата от консерва(или пресни,но настъргани) или 1 с.л. доматено пюре.Слагам отцедения грах от консерва (аз ползвам този на Сторко,голямата кутия),1 връзка копър и като поври 10 мин. сгъстявам соса с размито във вода брашно.
И аз като TheNMaster . Peace, само, че първо запечатвам пиленцето /па порцийки/след него граха, морковите и картофките.
И вместо копър-магданоз.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия