Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Да интегрираме 3 деца

  • 696
  • 10
Момичета и момчета, този път пускам тема за интеграцията не, за да се опляча, а за да ви кажа нещо хубаво. Имам и информация и питане - в 9 ОДЗ - това е Младост 1 има място за още три деца с увреждания, които да бъдат интегрирани. В него вече е моя Гого и още едно момиченце с аутизъм. Директорката, бях ви писала в по-раншна тема е много свестен човек и иска да помогне, за да може интегрирането най-после да се случи. Кажете какво мислите и имате ли желание вашето дете да бъде едно от тези 3 деца? Ще следя темата и моля за бързи отговори, за да използваме желанието на хората.
Виж целия пост
# 1
Има ли значение възрастта на детето?

Ние май няма да сме... защото ми е далече в Младост.
Виж целия пост
# 2
Мисля, че директорката е супер.
Имам желание, но няма как да стане.
Дано се намери дететнце...
Виж целия пост
# 3
Включвам се и аз, защото лично съм говорила с г-жа Лещарова. Тази градина работи по програмата "Стъпка по стъпка". Този метод на обучение е голямо удобство за деца с нарушения в развитието, тъй като преподаването не е непременно статично, а е свързано с интересите и индивидуалните потребности на детето. Стаите на децата са организирани по кътове (математически кът, воден, библиотека и букви....и най-различни други) и всяко дете в различните дни се обучава в съответния кът. Например, ако часът е за числото 3, едни деца ще го учат при математическия кът, други при буквите и книжките, трети в готварския и т.н.
Това, че директор има желание за включване на такива деца в заведението и инициативата тръгва от статуквото е много важен факт и е една много съществена крачка успешното интегриране.
Виж целия пост
# 4
Ние сме още малки, но ще го имаме предвид за по-нататък, понеже сме в Младост 1. Къде точно е тази детска градина?
Виж целия пост
# 5
Ние мислим да търсим детска градина и за двете деца, но след Нова Година. Дотогава не съм в България и няма кой да ги кара до градината и да ги прибира.

Тъй като тази ДГ е близо до офиса ми и е удобна, имам няколко въпроса...
1. Биха ли се съгласили да приемат Камен, на 4 г - той може само да седи самостоятелно като трябва да се следи да не падне, защото най-често пада по лице и не може да диша. Освен това е с памперс, а знам, че по принцип в ДГ искат децата да ходят на гърне.
2. Могат ли да приемат и Ирена покрай Камен - тя е на 2,5 г (догодина през март става на 3), напълно здрава, досега не боледувала дори и за ден. Иска ми се двете деца да са заедно на градина.
3. Проблем ли е, че не живеем в Младост?

Ако не е много нахално, да помоля Мая да провери вместо мен. Благодаря!
Виж целия пост
# 6
Исках само да напиша,че е хубаво,че все пак има такива хора като тази директорка.Надявам се да не е единственна Praynig.
Виж целия пост
# 7
Значи за възрастта няма проблем - важно да е тази, която обхваща децата в детската градина - значи от 3 до 7 години. Живко, ще питам как стои въпросът с децата, които не могат да ходят, а също и дали могат да са заедно и двете ти дечица. Идеята на цялата тази инициатива е, когато се съберат общо 5 деца, да поискаме от Ресурсния център щат за Ресурсен учител, който да се грижи за децата ни. Тепърва ще проучим какво всъщност влиза като задължения в характеристиката на ресурсния учител, така че това може да даде повче светлина какви деца могат да бъдат обучавани. Ще ви пиша при всяко ново нещо.
Виж целия пост
# 8
Ние сме още малки, но ще го имаме предвид за по-нататък, понеже сме в Младост 1. Къде точно е тази детска градина?
И все пак, къде точно е тази детска градина в квартала?
Виж целия пост
# 9
http://bgmaps.com/map.asp?sid=97ba3bd1cce7b649c6ca049e012e0ce8&a … id=136&num=69
М/у блокове 69, 78, 79, 79Б
Виж целия пост
# 10
Да, сещам се къде е... Много благодаря!   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия