Пьлнена пуйка-моля за рецпти

  • 1 988
  • 2
Здравейте мам4ета wavey wavey wavey,аз живея в Канада и в понеделник е деня на благодарноста и се готви пуйка.Аз никога досега не сьм готвила пуйка и незнам нито една рецепта.Моля ако някой знае как става нека сподели.Предваритело Ви благодаря.

Много поздрави на вси4ки.
Виж целия пост
# 1
Ето моята пуйка с кестени.

1 пуйка около 3-4 кг
200 гр дробчета
1/2 кг сварени кестени
стафиди, чесън, масло, лимон, лук

Пуйката се сварява за около 15-20 минути предварително с малко сол. Дробчетата, лукът и чесънът се задушават в масло. Сварените крила на пуйката се обезкостяват, нарязват се и се добавят към плънката. Към тази смес се прибавят кестените, стафидите и черен пипер. Пълни се пуйката и се пече във фурна. Пече се около 3 часа на умерена фурна.
Виж целия пост
# 2
Моята рецепта е с ориз.
Дреболиите на пуйката се сваряват във вода и малко оцет-1 с.л.
Плънка:Две-три глави лук се задушават с 3-4 с.л олио и 2 с.л вода, добавя се около 3/4 купичка ориз/ако пуйката е голяма може и една купичка/ и се задушава докато ориза стане почти готов, като се налива постепенно вода. Много е важно ориза е да сварен почти напълно, защото ако е само задушен има опасност да не свари вътре в пуйката.Накрая се слагат нарязаните на ситно дреболии, червен и черен пипер, сол и гьозум.
Пуйката се осолява отвътре и отвън. Вътрешноста се пълни с плънката и се зашива отвора. Слага се пуйката в голяма тава като отгоре се намазва с червен пипер и се прибяват около 2 ч.ч вода. тавата се покрива с алуминиево фолио  и се пече поне 2 1/2 -3 часа. Маха се фолиото и се запича пуйката докато се зачерви кожата, като се облива със соса, ако водата е изпоена, може да се добави още 1 ч.ч.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия