Курабията като бойно оръжие

  • 1 115
  • 8
Помагайте!
Направих курабиите на Biju1, но поради лоша връзка на очите с главния мозък прочетеното стига късно до него, и първо блъснах всичката захар в тестото, а после прочетох (пак), че над ½ от нея била за глазурата. От многото захар курабиите станаха твърдички (макар много вкусни) – спокойно минават за бойно оръжие, ако решиш да замеряш някого. Само глазурата няма да спаси положението да поомекнат. Как да ги оправя, в какво да ги топя? Натопени в кафето стават меки, но има ли друг вариант? Една-две рецепти за глазури също ще са ми от полза!
Виж целия пост
# 1
Забелязала съм, че като правя двуцветни сладки - половината потопени в разтопен шоколад, точно шоколадовата половина доста омеква. Що не пробваш. За да стане лъскава "глазурата", добави малко масло към шоколада.

Иначе глазура за сладки правя от кондензирано мляко с пудра захар и боички за сладки.
Виж целия пост
# 2
Цитат на: boo
Помагайте!
Направих курабиите на Biju1, но поради лоша връзка на очите с главния мозък прочетеното стига късно до него, и първо блъснах всичката захар в тестото, а после прочетох (пак), че над ½ от нея била за глазурата. От многото захар курабиите станаха твърдички (макар много вкусни) – спокойно минават за бойно оръжие, ако решиш да замеряш някого. Само глазурата няма да спаси положението да поомекнат. Как да ги оправя, в какво да ги топя? Натопени в кафето стават меки, но има ли друг вариант? Една-две рецепти за глазури също ще са ми от полза!

Слепи ги две по две с мармалад, молко по-течен да е.
Днес правих глазура - първо сложих една чаша пудра захар, две чаени лъжички прясно мляко и няколко капки ванилия, после прибавях по още малко захар докато ми хареса гъстотата. Стана бижу Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Ди, теб от много време съм те признала като отличничка в кухнята!
Чудесно изглеждат курабийките...   Hands Clap
Виж целия пост
# 4
Цитат на: Di5
Цитат на: boo
Помагайте!
Направих курабиите на Biju1, но поради лоша връзка на очите с главния мозък прочетеното стига късно до него, и първо блъснах всичката захар в тестото, а после прочетох (пак), че над ½ от нея била за глазурата. От многото захар курабиите станаха твърдички (макар много вкусни) – спокойно минават за бойно оръжие, ако решиш да замеряш някого. Само глазурата няма да спаси положението да поомекнат. Как да ги оправя, в какво да ги топя? Натопени в кафето стават меки, но има ли друг вариант? Една-две рецепти за глазури също ще са ми от полза!

Слепи ги две по две с мармалад, молко по-течен да е.
Днес правих глазура - първо сложих една чаша пудра захар, две чаени лъжички прясно мляко и няколко капки ванилия, после прибавях по още малко захар докато ми хареса гъстотата. Стана бижу Simple Smile


Мноого са красиви курабиите! Браво!
Виж целия пост
# 5
Лесно е да се каже - слепи ги Sad Те са буквички и формички, 1 с 1 няма еднаква...
Ще мажа с шоколад явно Wink
П.с. оцветители за сладкарски цели откъде?
Виж целия пост
# 6
Цитат на: boo
Помагайте!
Направих курабиите на Biju1, но поради лоша връзка на очите с главния мозък прочетеното стига късно до него, и първо блъснах всичката захар в тестото, а после прочетох (пак), че над ½ от нея била за глазурата. От многото захар курабиите станаха твърдички (макар много вкусни) – спокойно минават за бойно оръжие, ако решиш да замеряш някого. Само глазурата няма да спаси положението да поомекнат. Как да ги оправя, в какво да ги топя? Натопени в кафето стават меки, но има ли друг вариант? Една-две рецепти за глазури също ще са ми от полза!


Нашите курабийки са прибрани в една пластмасова кутия, както каза съпругът ми "за черни дни" - станаха твърди, буквално като камък.  Laughing  Laughing  Та сега ги държим в шкафа и една малка част - в колата, ако случайно ни затрупа сняг или друго природно бедствие и се окажем откъснати от света ще преживяваме с тях. Laughing  Laughing
Виж целия пост
# 7
Нашите ги направих преди 10-ина дни. Също станаха корави като камък, но сега като ги сложихме на масата се оказа, че са омекнали.
Виж целия пост
# 8
Ох, и аз още чакам онези меденки  (не помня коя мама пусна рецептата) с портокалови корички да омекнат #Puppy dog Страхотни са на вкус, но са ужасно твърди. Топнах ги и в шоколад ама не помогна. Ще почакам още някой и друг ден и после ще си ги топя в кафето, няма как
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия