Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За местна или пълна упойка при операция на бебе

  • 2 778
  • 27
  Момичета, предстои ни лека (надявам се) операция, за която съм говорила да е с местна упойка и 300 зора хирурга се съгласи, но имам основание да мисля, че може и да ме поизлъга и да възнамерява да сложи пълна.
  То въпроса е по-скоро за лекари, но все пак някой ако знае : хваща ли се венозен път при операция с местна упойка или тази практика е само за пълната? Знам, че смятат да хващат венозен път на бебето ( на 5 месеца е) и ако това важи само за пълната отсега да ми е ясно, че ще е такава (а аз съм много против нея).
Виж целия пост
# 1
Не съм чувала операции на бебета и деца са се правят с местна упойка. Естествено че зависи и от интервенцията. Каква ще е операцията?
А защо не се разбереш с лекаря да е с райски газ, той най лесно се изчиства от организма.А по принцип малките деца и бебетата много бързо изхвърлят токсините след упойка.Може и това да ти е полезно като информация.
Успех!
Виж целия пост
# 2
Писах ти на лични.
Виж целия пост
# 3
Здравей Софи,
Значи при местна упойка самото упояващо средство се вкарва около мястото на което се реже. Но не и по венозен път. Не можеш да кажеш на кръвта да мине през даден орган или крайник а през друг не. Даже когато поставят упойка за обезчувстване от кръста надолу се използва гръбначният стълб. Както в първият отговор ти пишат поискай да е с райски газ. Няма да я стресират толкова много пък и даже може да и е забавно. Но наистина някои операции се правят само с пълна.
Направо незнам как си склонила доктора да я оперира с местна. Обикновено до 7-8 години независимо каква е операцията е с пълна.
Надявам се да съм ти помогнала.
Виж целия пост
# 4
Естествено, че се хваща венозен път при каквато и да е операция и с каквато и да е упойка. И се прави за всеки случай, ако не дай си Боже нещо се случи да има готов венозен път ( поставя се абокатче, което седи до 24 часа след операцията), а не тепърва да търсят и бодат. Лек. ср. вкарано венозно действа мигновенно ( до 3 сек.). Така че не зависи изобщо от операцията.
Не знам каква ще е при вас, ако искаш ми кажи на лични, но малките деца е по-добре да се оперирар с пълна упойка, защото има опасност от шаване. Успех  bouquet
Виж целия пост
# 5
  Аз доколкото разбрах венозния път се хваща не за да се вкара упойващото вещество, а да има готовност ако изпадне пациента в някакъв шок или нещо подобно да не се търси тогава вена за вливане на нужните лекарства. Става въпрос за рязане на една кожичка, кято в родилните домове я вързват с конче и тя си пада, но на нас не ни я вързаха и сега чак до пълни упойки да стигаме за тази глупост направо ме е яд.
  Може и да се престаравам, но хирурга каза "На мен ще ми е по-лесно с пълна" и аз се подразних, че това е определящия му фактор. Много ясно, че ще му е по-лесно, но тъй като отделението не е детско и мен ме е страх повече от анестезиолога, че работи по принцип с възрастни.
Виж целия пост
# 6
Прочетох го след като бях публикувала вече отговор.
Виж целия пост
# 7
На нас ни предстои операция на клепача /не на окото/ и доц. каза че задължително при малки деца се използва пълна упойка, и малко лекари рискуват да работят върху деца с местна упойка. Но това е при нас, вашия случей може да е по различен. Успех, стискам ви палци.
Виж целия пост
# 8
  Щом отделението не е детско, а теб те притеснява анестезиолога, можеш да намериш такъв, който работи с деца и го повикай за операцията. Не знам в коя болницата ще бъдете, но на определени места тази практика е разрешена.
Виж целия пост
# 9
В Хигия - Пазарджик. Хирурга по специалност е детски поне.
Виж целия пост
# 10
За каква кожи4ка става вьпрос?
Виж целия пост
# 11
Не мисля, че основният довод на хирурга трябва да те притеснява  Stop Разбира се, че с пълна упойка ще му е по- лесно, така ще се чувства по- сигурен в себе си и ще свърши добра работа. Едва ли ще се рискува с местна упойка при толкова малко дете... Дъщеря ми на годинка преживя пълна упойка, дано да й е за последен път  Praynig
Виж целия пост
# 12
Не мисля, че основният довод на хирурга трябва да те притеснява  Stop Разбира се, че с пълна упойка ще му е по- лесно, така ще се чувства по- сигурен в себе си и ще свърши добра работа. Едва ли ще се рискува с местна упойка при толкова малко дете... Дъщеря ми на годинка преживя пълна упойка, дано да й е за последен път  Praynig
В какъв смисъл да рсикува - аз мисля, че точно пълната упойка е по-голям риск за организма? Все пак само на 5 месеца е ...
Абе не знам, дано излишно се тревожа ...
Виж целия пост
# 13
Ами рискува примерно детето да мръдне, когато не трябва... знам ли. По принцип при малки деца не съм чувала за местна анестезия  Thinking Когато на нас ни се наложи, дори не ми дадоха вариант да попитам - директно ми заявиха, че манипулацията се извършва с обща анестезия. Нито за миг не се замислих, докторите си знаят работата, коя съм аз, че да оспорвам  Stop
Виж целия пост
# 14
Аз лично ти препоръчвам да направите операцията с пълна упойка. На Марти не може една рентгенова снимка да му се направи без да го държим трима души а какво остана за операция. Ако мръдне и стане беля кой ще страда и кой ще носи отговорност?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия