Някой да ми помогне с рецепта за ябълков щрудел.

  • 42 537
  • 22
Някой да ми помогне с рецепта за ябълков щрудел.
Не ми работи търсачката иначе знам че има рецепти но помогнете че много ми се е приял.
Тавичката ми е голяма доста та ми трябва някое по голямо количество на тестото.
Виж целия пост
# 1
Опитай ТОЗИ  - няма да съжаляваш. Тестото е за тавичката на фурната.
Виж целия пост
# 2
Ох,и аз мислех да пускам такава тема,4е и на мен ми се е приял,така 4е и аз  6те следя темата с интерес.
Някой мойе ли да пусне линк с рецепти за щрудел с готови листи? Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Щруделът на Наталина е страхотен. Няма да съжаляваш!!!
Снощи пак направих две дози от него и вече половината я няма - синйт ми сам е омел едната тава днес, докато съм била на работа (и не е хапнал нищо солено, но това е дръг въпрос)
Виж целия пост
# 4
Ох,и аз мислех да пускам такава тема,4е и на мен ми се е приял,така 4е и аз  6те следя темата с интерес.
Някой може ли да пусне линк с рецепти за щрудел с готови листи? Simple Smile
Веднага: Рецептата е на Звездев и често, особено зимните месеци го приготвям.
1 опаковка фини точени кори
2-3 настъргани ябълки
1 с.л. канела
1-2 ванилии
2-3 с.л. захар-зависи от сладостта на плода, ако са по-кисели, се слага повече
 1 ч.ч. накълцани орехи
2-3 л. галета, за да обират сока от ябълките
Всичко се разбърква добре и трябва да се разпредели равномерно върху подложката от кори, които се сгъват по следния начин: обръща се пакета с разгънати кори с тясната страна към теб, вземат се 2 листа, намазват се с маргарин или смес масло + олио отгоре, превиват се на 2 и пак се намзняват.В долният край/тясната страна на корите се нанася равномерно част от ябълковата смес и се навива като саралия.Слага се в съд за печене, предварително намаслен и така докато се свършат продуктите. Отгоре пак щруделите се намазват с масло или маргарин и се слагат в загрята фурна, пекат се до зачервяване.След като поизстинат ги заливам със врял захарен сироп 1:1/вода:захар/ и ставям поне час-два да поемат, после ги слагам в хладилника за около 2 часа да се охладят и следващата процедура е само яденето... Grinning
Виж целия пост
# 5
На Наталина го правя редовно лесен и страшно вкусен, пък и е за голяма тавичка и няма много точене.  chef
Виж целия пост
# 6
Днес направих щрудел по рецептата на Наталина и стана невероятен  Hug
Виж целия пост
# 7
Опитай ТОЗИ  - няма да съжаляваш. Тестото е за тавичката на фурната.

Колко е голяма тавичката приблизително? Grinning
Искам да разточа тестото с правилна дбелина.

И още един въпрос- колко г е 2/3 пакетче бакпулвер?
Виж целия пост
# 8
В събота правих щрудела по рецептета на Звездев..."бързо, лесно, вкусно"...  chef...мъжа ми "уважи" половин тава...Надявам се скоро да мога да пробвам и рецептата на Наталина... Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Колко е голяма тавичката приблизително? Grinning
Искам да разточа тестото с правилна дбелина.

И още един въпрос- колко г е 2/3 пакетче бакпулвер?

Здравей  LiveJazz!

Тавичката ми е 35x30см. не се притеснявай - корите изглеждат тънки, но от бакпулвера се надигат и стават около 0.5 - 1 см дебели.

Бакпулвера ми е 13г, което ще рече. че 2/3 е малко повече от 8,5g. Но спокойно може да сложиш и 9g

Ами това е - успех!
Виж целия пост
# 10
Natalyna, много ти благодаря за изчерпателния отговор!
  bouquet
Чудесен стана щруделът - изяде се за отрицателно време! Нямах галета и сложих корнфлейкс   Simple Smile
Виж целия пост
# 11
този Ябълков щрудел на мими е страхотен   bouquet
Виж целия пост
# 12
LiveJazz, радвам се, че се е получил! У нас е много често на масата, а сега го правя и с тиква Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Аз го направих с круши. Ауууу, много вкусно бе Crazy Наталинка, благодаря за вкусотийката!
Виж целия пост
# 14
Добро попадение anomalia - с круши звучи вкусноооо!   bouquet   Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия