Какво представлява беконът?

  • 927
  • 7
Това ми е въпроса-какво представлява бекона,от какво месо се приготвя,пушено ли е,въобще каквото се сетите.Интересува ме дали е подходящ за малки деца,та затова като ми отговорите какво представлява,аз ще си преценя дали да давам и колко често Wink.
Може и някоя рецепта да ми дадете,няма да ми е излишна Grinning.
Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Мисля, че от месото от гърдите на прасчо  Laughing , което е над ребрата се прави бекона. Той е 1/3 шарено месо и 2/3 сланина. Пушено е, да и според мен хич не е подходящ за малки деца.
Е, за опитване става, но за наяждане.... Thinking. Виж за възрастни е друга работата вече  Laughing.
Виж целия пост
# 2
Зори добре ти е обяснила и не е подходящо за малки деца  Peace
Виж целия пост
# 3
Хм...защо да не могат децата да ядат бекон,  а дъртите да могат. Би трябвало да е точно обратното- детския мозък се нуждае от мазнини за да се развива, а вените на възрастните пищят от холестерола. Така, че при всички случаи не е за наяждане. А възрастните задължително трябва да тушират с червено вино Wink Не обичам сланинестата част на бекона, но имам една любима рецепта за мезе с шареното месо.
Вретенца
Пушен бекон се нарязва на правоъгълни парчета и в тях се завиват паралелепидеди( мухахаха- не се сещам за по-човешка дума Crazy ) кашкавал и се забучват с клечка за зъби за да не се развиват, запичат се в тефлонов тиган без допълнително мазнина(то само това остава де). Да ви е сладко.
Вале, и с хлебец от пекарната мммммм Mr. Green
Виж целия пост
# 4

Вале, и с хлебец от пекарната мммммм Mr. Green
Това е задължителна част,естественно Grinning.Току-що вечеряхме-сготвих яхния от грах с бекон и противно на моите очаквания стана супер-вкусно и не мазно,защото не сложих никаква друга мазнина.На мен ми е необходимо нещо за разнообразяване на вкуса на манджите отвреме навреме,а бекона днес свърши добра работа.
Вретенцата ще ги пробваме задължително...само дето не зная дали ще успея да ги "паралелепипидосам" Mr. Green.
Виж целия пост
# 5
Понякога в комбинация с нещо друго става вкусен този пусти бекон, ама леле колко е вреден............
Виж целия пост
# 6
В този случай не толкова мазнините са проблем, колкото пушеното месо. Защото освен че не е много полезно от гледна точка на кулинарната му обработка, е и доста тежка и трудносмилаема храна.
Иначе и аз го харесвам много пустият бекон, ама дребната за сега не му познава вкуса.
Виж целия пост
# 7
Това, което тук продават за бекон има предимно месо и много малко сланина. Но е много солено.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия