Сулка...

  • 14 674
  • 6
Момичета, мъжо снощи се прибра с три броя риба сулка /двете са по-дребнички, но третата е бая охранена/. Такава риба досега не съм приготвяла. Дайте,  Praynig, някакви подходящи изпитани рецепти, че и търсачката нещо не ми зарежда  Thinking
Виж целия пост
# 1
Виж тук:

http://gotvarstvo.georgievi.net/a/riba_parmezan
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.2608.html
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.1497.html
http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=1202
http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=2237


А иначе може да се приготви по всякакви рецепти за бяла риба.

Виж целия пост
# 2
Здравей!
Сулката е една от любимите ми риби. Приготвям я така:
Измивам я и и махам люспите с нож. После я нарязвам на шайби, пололявам я и я овалвам в брашно. Загрявам тигана с олиото, потапям пар4етата сулка в разбитото яйце и я панирам.
Правя и сос:
В малка тенджера загрявам олио и в него запържвам брашно. Разреждам го с вода, слагам лимонов сок, счукан чесън, черен пипер, дафинв лист и сол. Варя го около 10 минути. Сосът трябва да е със средна гъстота.
Може да свариш и картофи за гарнитура.
Успех!!!
Виж целия пост
# 3
Мъжа ми и той е рибар, но такава риба не ми е носил Mr. Green
Виж целия пост
# 4
Мерси,  jlia, май наистина ще е добре да я панирам, може да пробвам за част от рибата и панировката с картофени люспи Thinking, защото другите неща, панирани по този начин, стават страхотни.
Вики, аз по-скоро исках рецепти, които вие лично сте правили, за да съм сигурна в резултата, но и в линковете, които си ми дала, има доста интересни неща  Peace

Цитат
Мъжа ми и той е рибар...
- това към мен ли беше  newsm78  Shocked, щото моят мъж е най - добрия рибар, но... в кварталния рибен магазин  Joy
Виж целия пост
# 5
Измивам я и и махам люспите с нож.


Аз само веднъж съм пържила сулка, но въобще не можах да и махна люспите с ножа и я драх. Ти как я чистиш? Сигурно си има някакв начин?
Виж целия пост
# 6
Аз също съм я драла, защото люспите не могат да се махнат лесно. Правих супа за 20 човека от 1 сулка и всички бяха възхитени.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия