въпрос за каймата

  • 824
  • 13
по принцип като правя мусака или пъленни чушки запържвам леко каймата. но мъжо се оплаква от корем тези дни и не искам този път да я пържа. ще правя пълнени чушки. някаква идея как да я обработя преди да напълня чушките? /единственото за което се сещам е варене, ама нещо не ми допада тази идея/
Виж целия пост
# 1
Можеш вместо да я запържиш да я задушиш малко. Размеси каймата с малко хладка вода и я задуши с малко олио на котлона
Виж целия пост
# 2
Пълнените чушки с кайма и ориз ги правя като смесвам пълнежа и подправките към него без каквато и да е топлинна обработка. Наливам достатъчно вода в съда където ще се пекат, захлупвам с капак и към края добавям и доматен сок. Става чудесно!
Виж целия пост
# 3
по принцип като правя мусака или пъленни чушки запържвам леко каймата. но мъжо се оплаква от корем тези дни и не искам този път да я пържа. ще правя пълнени чушки. някаква идея как да я обработя преди да напълня чушките? /единственото за което се сещам е варене, ама нещо не ми допада тази идея/

заради пърженето отдавна не пържа каймата за мусаки, чушки, сарми и други пълнени.
Направо омесвам с подправките и прибавям доматен сок за да се обърка. Не варя, не задушавам. Направо така пълня или добавям картофите за мусака.  Няма оплаквания, голяма разлика във вкуса няма - просто каймата е на "трохи"
Виж целия пост
# 4
благодаря ви за бързите отговори   bouquet щом може без обработка, още по-добре - ще си спестя време  Grinning
Виж целия пост
# 5
Аз никога не пържа каймата, а ориза - до стъклено, след което слагам вода 2:1 на тих огън, за да набъбне. Смесвам с каймата и хубаво омесвам, така се разпределя идеално. И пълня чушките или свивам сърмите. В тенджерата наливам вода с разтворен бульон да облее и варя под чиния. Колкото им е нужна вода, си поемат, а останалото ми е основа на сос.
Виж целия пост
# 6
Аз лично никога не запържвам и за целта използувам микровълновата. слагам малко вода, доматено пюре и подправки в каймата и периодично я разбърквам, за да не стане на топчета.
Виж целия пост
# 7
Свекървата по същия начин никога не прави топлинна обработка на сместа за мусата или за пълнени чушки и сарми, така че става и без предварителна обработка. Друг е въпросът, че на мен не са ми така вкусни манджите, когато не са задушени предварително.
Виж целия пост
# 8
аз задушавам каймата в тефлонов тиган. никога нищо не пържа.
Виж целия пост
# 9
Пълнените чушки с кайма и ориз ги правя като смесвам пълнежа и подправките към него без каквато и да е топлинна обработка. Наливам достатъчно вода в съда където ще се пекат, захлупвам с капак и към края добавям и доматен сок. Става чудесно!

 Peace И аз така ги готвя - никаква предварителна топлинна обработка. Разлика във вкуса няма  Peace
Виж целия пост
# 10
Пълнените чушки с кайма и ориз ги правя като смесвам пълнежа и подправките към него без каквато и да е топлинна обработка. Наливам достатъчно вода в съда където ще се пекат, захлупвам с капак и към края добавям и доматен сок. Става чудесно!

 Peace И аз така ги готвя - никаква предварителна топлинна обработка. Разлика във вкуса няма  Peace
И аз се присъединявам!Чушките са ми любимото ядене Peaceняма пържено-няма болки в корема Peace
Виж целия пост
# 11
И мое мнение е, че разлика между пържено и задушено във вкуса няма Naughty.
Виж целия пост
# 12
Можеш вместо да я запържиш да я задушиш малко. Размеси каймата с малко хладка вода и я задуши с малко олио на котлона
Peace Точно така правя и аз.
Веднъж опитах да пълня със сурови продукти , но след това плънката ми стана една стиклава. Sad
Виж целия пост
# 13
Пълнените чушки с кайма и ориз ги правя като смесвам пълнежа и подправките към него без каквато и да е топлинна обработка. Наливам достатъчно вода в съда където ще се пекат, захлупвам с капак и към края добавям и доматен сок. Става чудесно!

 Peace И аз така ги готвя - никаква предварителна топлинна обработка. Разлика във вкуса няма  Peace
Още един глас за!
Суровия пълнеж си е супер!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия