Крем Шампанско

  • 4 125
  • 1
Дайте идея как да направя крем шампанско.Искам да направя торта с такъв крем.Идеята ми дойде от тортата на Маркрит"Шампанско с лешник".
Виж целия пост
# 1
Ето едно предложение:

Жълтъците се разбиват със захарта на пяна. Добавя се шампанското с чаена лъжичка постепенно , като се продължава с разбиването. Желатинът се приготвя по стандартния начин /накиснат в студена вода за 10-на мин, после на водна баня до разтварянето му, без да завира/, смесва се с малко количество от жълтъчната смес и постепенно се добавя към останалите разбити жълтъци. Слага се в хладилник за около 30-ина минути, докато кремът започне да се желира. Разбива се сметаната и много внимателно с лопатка или лъжица се смесва с започналия да се желира крем. Поставя се в чаши и се украсява с орехи, бадеми или фастъци.

Нужни са:
30 гр желатин
500 мл сухо шампанско
4 яйца /само жълтъците
250 мл сметана /36%/
100 гр пудра захар
ядки

Предполагам, че ще стане и за торта.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия