Зарган

  • 36 618
  • 20
Мили мами,дайте идеи как се приготвя зарган.Благодаря Ви предварително,доста съм затруднена...  chef
  bouquet
Виж целия пост
# 1
Става въпрос за рибата нали? Аз съм я пържила.
Виж целия пост
# 2
И аз съм пържила заргана, но е доста мазна, подобно на скумрията и става тежка. Най-добре е на скара.
Виж целия пост
# 3
За рибата питаш нали ?!? На скара , можеш после да му направиш сос за поливане от лимон, чесън и малко зехтин или олио заливаш  Hug
Виж целия пост
# 4
Аз съм я яла на скара, но ми е много кльощава и суха, така че ако някой ти даде по-добър вариант от скара, пробвай него.
Бела, сигурна ли си, че за зарган става дума, щото няма нищо общо със скумрията  newsm78; да не би да имаш предвид Лефер, че той е мазен.
Виж целия пост
# 5
Зарган? Joy
Ами изпържи я, лично аз не я харесвам и не приготвям. Но зълва ми много я харесва и доколкото знам се пържи.
Виж целия пост
# 6
Бела, сигурна ли си, че за зарган става дума, щото няма нищо общо със скумрията  newsm78; да не би да имаш предвид Лефер, че той е мазен.

Мисля, че заргана пишеше на етикета  newsm78, дано не объркам някого с моите съвети  ooooh!, но със сигурност не беше лефер - дълга тясна риба с "остра" глава, голяма колкото средна скумрия. Във всеки случай пържена ми се стори много мазна.
Виж целия пост
# 7
Ами, да такава е - една дълга и кльощава

Да не объркам и аз някого, но сега звъннах на мъжо, че той е по-голям разбирач на рибите и каза, че била суха риба. Може да си имала късмет и да си улучила по-охранена  Peace
Виж целия пост
# 8
Goldie, чак и снимка извади  Grinning. Така изглеждаше горе долу. Може да е била някакво менте.  Rolling Eyes На мен не ми хареса особено на вкус и не бих купила отново.
Виж целия пост
# 9
Суха риба е, и, въпреки големите хвалби, които ми тръсна продавачката, че била голяма работа, аз също не я харесах. Въпрос на вкус! Grinning
Виж целия пост
# 10
На морето ядох зарган на скара-много ми хареса.
Виж целия пост
# 11
ако имаш оребрен тиган, съвсем лееекичко я намажи със зехтин (или олио) и я хвърли в него за 5-6 минути.
и на мен вкусът на заргана ми напомня на скумрия.
на тази риба ли (или на ципурата) костите бяха синьо-зелени? newsm78
Виж целия пост
# 12
Заргана, не е мазна риба. Пържи се или се пече на скара. Прилича на "змиорка"...бъррр, средната кост е зеленикава на цвят, заради високо съдържание на фосфор. Заргана е много вкусен, води се деликатесна риба.
Виж целия пост
# 13
Аз лично го харесвам пържен, една от любимите ми риби е това.
Виж целия пост
# 14
Ако искаш в момента да я приготвиш за предпочитана е определено пържена, а иначе най добре става маринована в бурканчета.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия