Как да не ми става кашата на бучки?

  • 2 646
  • 13
Пробвах със студена, с хладка, с гореща, с вряща вода, бъркам като луда, сипвам по малко, сипвам цялата вода... и винаги става на буци, не мога да я направя гладка  Crossing Arms
Виж целия пост
# 1
за каква каша става дума?
за каша-сос бешамел ли?
аз правя така-запържвам брашното в мазнината-олио или масло,за около 1-2 минути,след което наливам по малко от течността(мляко,вода,бульон),като наливам по около 1 чаша студена течност,бъркам докато се посгъсти,наливам пак студена течност,пак бъркам докато се посгъсти,и така до изчерпване на течността Grinning,следва яко бъркане  докато не спреш котлона
става безпогрешно! Peace
някъде четох,че трябва на горещо масло с брашно да сипваш студена течност,или обратното-за да няма бучки
Виж целия пост
# 2
И да бъркаш с тел!
Виж целия пост
# 3
Ето в тази тема има много съвети: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=105415.msg1873527;topicseen#msg1873527 Peace
Виж целия пост
# 4


 Peace


Когато бъркам с тел никога не ми става на бучки
Виж целия пост
# 5
Четох някъде из форума,че ако се ползват тези уредчета за фрапе резултата е много добър Grinning.
Виж целия пост
# 6
Не мога да бъркам с тел в тефлоновите съдове   33uu

Мерси за съветите и за линка, пак ще се пробвам  Crazy
Виж целия пост
# 7
С пасатор никога няма да ти е на бучки!  Grinning
Виж целия пост
# 8
Блонди, тогава решението на проблема ти е или да смениш тигана или да смениш телта с такава която е за тефлонов тиган.Виждала съм такива тук в Бг предполагам че при вас също ще ги има.
Виж целия пост
# 9
С пасатор никога няма да ти е на бучки!  Grinning

 newsm10
Виж целия пост
# 10
аз бъркам с дървена лъжица Wink
Виж целия пост
# 11
Аз съм, като теб.
За това, като ми се налага: препичам брашното. После отделно го смесвам с другите течни съставки, бъркам с миксер. връщам на огъня да се сгъсти бъркайки на осморки с дървена лъжица (и на мен всичко ми е тефалено).

Така става (поне при мен) винаги. И пиле фрикасе, и сосове, и ...
Виж целия пост
# 12
С пасатор никога няма да ти е на бучки!  Grinning
Ахам!
Виж целия пост
# 13
Ей, Карен, мерси, така ще е супер лесно, мислех, че ще се втечни и не съм опитвала.

  bouquet

Още едно питане - има ли пропорция мазнина:брашно:течност? Аз винаги на око и все не уцелвам...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия