Момичета, направих сладки - много лесни, бързи и вкусни.

Дребни сладки

3 яйца;
100 мл. олио - около 1/2 водна чаша;
125 гр. захар - около 1/2 водна чаша;
400 гр. брашно - около 3 водни чаши;
1 ч.л. амонячна сода;
1 ванилия;

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се олиото, амонячната сода, разтворена в малко оцет, ванилията и брашното. Замесва се тесто. Разточва се кора с дебелина 0,5 см. и се реже на дребни формички. Изпичат се в намазана тава в умерена фурна. Леко се поръсват със пудра захар.

Само да добавя:

Пекох на 180 градуса, докато се зачервиха леко отдолу.
Пекох върху хартия за печене без да я намазнявам.
Тестото става много меко - нормално е. Точи се лесно. Почти не залепва и не се свива.
Поради липса на оцет, "угасих" содата с воден разтвор на лимонена киселина.
Вместо да поръся със пудра захар, забърках смес от пудра захар и портокалов сок (фреш). С четка за рисуване намазах всичките сладки отгоре. После приятно миришеха на портокал и получиха лека лъскавина.
От 1 доза тесто ми излязоха три тави 60/60 см.
Като за първи път ми отиде около час и половина, но работех тихо, защото малкият спеше. А и се сетих за глазурата след като извадих и последната тава.

Пробвайте. Според мен са много сполучливи.
Виж целия пост