Миди като за мезе?

  • 1 179
  • 3
Здравейте!
Рових с търсачката назад из форума, но не успях да намеря рецепта за миди като за мезе.Взех от Метро замразени ядки, едри, много са хубави и сега ми се ще да ги спретна за довечера с бяло вино, но без да са панирани, ще ми се да избегна пърженето,  newsm78, та ако можете да помогнете ще съм благодарна!!!
Хубав ден!!!
Виж целия пост
# 1
Сложи ги след като се рамразят за около 10-тина минути в подсолена вода да престоят, хем ще поемат сол, хем ще излязат всичките нежелани отлагания по тях. После ги изцеждаш, овкусяваш ги с лимонов сок и олио , нареждаш ги във формата на ринг в празна чиния. Празната част запълваш със ситно нарязан /най-добре пресен лук/. Заливаш лука със винегрет / 1 л. оцет+1л.олио+ наситнен копър= разбити/. Това е!Само че това е мезе за ракийка...примерноSimple Smile, а за вино- предполагам,  ще вървят пълнени с ориз.
Виж целия пост
# 2
Сложи ги след като се рамразят за около 10-тина минути в подсолена вода да престоят, хем ще поемат сол, хем ще излязат всичките нежелани отлагания по тях. После ги изцеждаш, овкусяваш ги с лимонов сок и олио , нареждаш ги във формата на ринг в празна чиния. Празната част запълваш със ситно нарязан /най-добре пресен лук/. Заливаш лука със винегрет / 1 л. оцет+1л.олио+ наситнен копър= разбити/. Това е!Само че това е мезе за ракийка...примерно:-), а за вино- предполагам,  ще вървят пълнени с ориз.
и аз така, само че вместо копър слагам магданоз
Виж целия пост
# 3
Пълнени с ориз и друг вариант -шишчета от миди  и зеленчуци.Или запечени леко във фурната с масло и после чеснов сос и копър,лимонче.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия