колко време киснете сиренето?

  • 1 926
  • 31
ами това ми е въпросът: по колко време изкисвате сиренето преди да го дадете на бебчето си? педиатърката ми при последната ни консултация, каза,че мога да давам вече по малко сиренце, но преди това да го кисна по 2 часа....
Виж целия пост
# 1
Една нощ.
Виж целия пост
# 2
2-3 Wink часа
Виж целия пост
# 3
Ама еднократно изкиснато и после извадено от саламурата или стои в нея докато свърши?
фурор, извини ме че се намесвам!
Виж целия пост
# 4
Миииииии newsm78 аз не го изкисвам?!  Rolling Eyes
Взимам "Свежо сирене" и то си е свежо - в смисъл прясно и е обезсолено и обезмаслено. Thinking
Виж целия пост
# 5
Аз го нарязвам кубчета и го кисна едно денонощие,като през това време сменям водата 1-2 пъти.Ако остане не го вадя а си остава във водата и естествено в хладилник-става и за следващия ден/предполагам и за повече/.
А аз да попитам свежото сирене не е ли това неузрялото?То е много полезно,но не бива да се прекалява с него.
Виж целия пост
# 6
Около две денонощия, докато не се обезсоли.Много зависи от самото сирене.
Виж целия пост
# 7
Купувам сирене, което не е много солено и го изкисвам от предната вечер за следващият обяд. Около 18 ч  горе долу.
Виж целия пост
# 8
Нарязвам го на кубчета и поне една нощ го кисна. После сменям водата и така до 3 дни яде от него, после пак зареждам кутийката....Ние все попадаме на много солени сирена, и дори така изкиснати правят червени петънца около устичката. Така ни става също от суджук и луканка /не й е основна храна, но проявява интерес/, и само да допре парченцето и веднага получава  червенина. Педиатърката мисли, че е алергия, но така се получава и от сиренето, и от домата. Има ли друго дете с този проблем Cry

Иначе и аз като Misty опитах да й купувам "свежо сирене"/май на Хелиос/, но то си е съвсем прясно и малката не го харесва. А и не знам дали е полезно да се дава неузряло сирене newsm78
Виж целия пост
# 9
Една нощ.
Виж целия пост
# 10
Слагам сиренето във вода и я сменям веднъж на ден-два. Стои във водата докато свърши. На Иво давам само ако обезсолявано поне 2 дни.
Виж целия пост
# 11
аз като го киснех, сменяйки няколко пъти водата, някъде на втория ден Радост отказа да яде и аз го пробвах, и ъъъъъъъ - горчеше ужасно, ама мн гаднярско беше, така, че Филип@ въпросът ти не е неуместен Flutter
Ама еднократно изкиснато и после извадено от саламурата или стои в нея докато свърши?
фурор, извини ме че се намесвам!
Виж целия пост
# 12
Докато стане напълно безсолно. Само че, ако обезсолявам по-голямо количество от колкото би изяла за 2-3 дни, останалото го изхвърлям,защото солта е тази която го държи да не се разваля. Като стои обезсолено в последната вода и в хладилника се разкашква, започва да горчи и вкуса и мириса му са на развалено.
Виж целия пост
# 13
Ама еднократно изкиснато и после извадено от саламурата или стои в нея докато свърши?
фурор, извини ме че се намесвам!
Аз така го държа ,докато свърши .Купувам около 200 грама и стои в безсолна саламура .
Виж целия пост
# 14
Кисна го поне едно денонощие.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия