"Мързеливо" зеле в гювеч - стъпка по стъпка !

  • 23 407
  • 61
"Мързеливо " зеле - в гювеч!



1 средно голяма зелка (може и с кисело зеле, лозови листа и червени чушки)
500гр. кайма
1 каф. ч. ориз
150 гр. доматено пюре, аз слагам и повечко
подправки-бульон, сол, пипер, магданоз, чубрица)

1. Нарязвате зелето на ивици , слагате го в гювеча (или тава) , сипвате  една  ч.л. сол и го намачквате с ръка.


2. На котлона в тиган запържвате каймата (като за мусака) и и добавяте подправките, дом. пюре и ориза!


3. Изсипвате каймата при зелето и разбърквате, след което заливате с вода да покрие.


4. Слагате във фурната за 30 мин. на максимална температура и после още 2 ч. на 150 градуса (ако трябва долейте вода и разбъркайте). Последните 20 мин. махнете капака и вдигнете градусите да се запече. Бон Апети!!


А това са мързеливи чушки Laughing

http://images13.snimka.bg/001985351.jpg
Виж целия пост
# 1
а ако е с кисело зеле? Embarassed
и колко горе долу се пържи каймата
Виж целия пост
# 2
а ако е с кисело зеле? Embarassed
и колко горе долу се пържи каймата


Каймата като за мусака с вилицата да се наситни за 5 мин. става. Същото го правя и с кисело зеле и с червени чешки.  Crazy
Виж целия пост
# 3
Leo, прекаляваш вече! Развали ми линията с твоите вкусотии Mr. Green
Мисля, че и с кисело зеле ще стане голяма вкусотия. Какво ще кажеш?
Виж целия пост
# 4
Leo, прекаляваш вече! Развали ми линията с твоите вкусотии Mr. Green
Мисля, че и с кисело зеле ще стане голяма вкусотия. Какво ще кажеш?

 Laughing Става с кисело зеле  Peace   bouquet
Виж целия пост
# 5
Обожавам зеле  Simple Smile Задължително ще го пробвам
Виж целия пост
# 6
Ееее Лео, златна си  Hug
Тъкмо бях потънала в размисъл за съдбата на едно самотно пакетче каймица  Laughing
Още довечера ще бъде опитано  Wink
Виж целия пост
# 7
Ееее Лео, златна си  Hug
Тъкмо бях потънала в размисъл за съдбата на едно самотно пакетче каймица  Laughing
Още довечера ще бъде опитано  Wink

Leo, благодаря ти за блестящата  идея.  bouquet
И аз се чудех цял ден какво да направя с една "самотна" каймица.
А на това не му ли се викат "голи сърми"? Grinning
Виж целия пост
# 8
Leo, и аз го правя така с единсвената разлика, че не пържа каймата, а само я накъсвам! Мнооого е вкусно!  Peace
Виж целия пост
# 9
Звучи чудесно! Даже с кисело зеле ми се струва, че ще стане много хубаво, трябва на всяка цена да го пробвам.
Виж целия пост
# 10
Ееее Лео, златна си  Hug
Тъкмо бях потънала в размисъл за съдбата на едно самотно пакетче каймица  Laughing
Още довечера ще бъде опитано  Wink

Leo, благодаря ти за блестящата  идея.  bouquet
И аз се чудех цял ден какво да направя с една "самотна" каймица.
А на това не му ли се викат "голи сърми"? Grinning
Направо мусака със зеле. Ива като и взимах храна от детската кухня, там готвеха чат-пат такова нещо. Беше много вкусно.
Виж целия пост
# 11
Аз му викам мързеливи сърми  Laughing
Виж целия пост
# 12
А дали мога да пропусна ориза?  Blush
Виж целия пост
# 13
А дали мога да пропусна ориза?  Blush

Ми може, ама тогава може би по-малко вода да сложиш  newsm78
Виж целия пост
# 14
А може би ако се прави с кисело зеле трябва да се махнат доматите , а на тяхно място да се сипе червен пипер в лука, каймата ,ориза, чубрицата  .Де да знам аз поне така го правя.Щото хем кисело зеле хем пък и домати някакси ми идва в повече киселото?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия