Гъбен сос-моля за рецепта /спешно/

  • 26 032
  • 7
Днес сина ми има рожден ден и бабите и дядовците са поканени   Simple Smile , та мисля едно руло Стефани да спретна, но се чудя за гарнитура какво да бъде към рулото   newsm78

Момичетата /от форума/  ме посъветваха гъбен сос и задушен ориз
Или картофи-пържени или задушени
Аз се чудя дали би вървяла картофена салата  newsm78

Ако реша да е гъбен сос ще съм благодарна на рецепта за приготвянето му - количество за 6 човека  Simple Smile



Виж целия пост
# 1
Аз го правя като задушавам гъбите (нарязани на едро), слагам краве масло и после малко брашно за сгъстяване. Малко сол, понякога и шарена сол слагам, хубаво би станало и сметана да се сложи... Бебе реве, така че се надявам да се съм изпуснала нещо, че не мога да си събера акъла  ooooh!
Виж целия пост
# 2
Аз го правя с пресни гъбки,някак си повече ми харесват:)
Нарязвам гъбките ,слагам в теджерката с малко масло да се позадушат и позапържат и да им изври малко водичката,която пускат.След това слагам брашно и малко червен пипер/но да не е много,да не стане наситено /,след което наливам вода.Всичко правя на око,така че мога да дам точни мерки на брашното и водата,но трябва да се получи средно гъсто,като кашичка,ти си знаеш Wink
Всичко това да поври малко на слаб огън,след като е полу готово слагам чубрица,черен пипер:) cook
Виж целия пост
# 3
Защо не направиш сос от рулото и отделно задушени гъби с масло
Виж целия пост
# 4
Картофена салата пасва перфектно за рулото Peace.

Иначе за гъбения сос - запържваш пресни гъби с масло, добавяш чаша бяло вино, 1-2 зрънца бахар, 1 скилидка счукан чесън, добавяш сметана на око. Оставяш да поври малко, ако ти е рядко сгъстяваш с нишесте. Така поне аз го правя и ни харесва.
Виж целия пост
# 5
Лесния начин суха крем супа от гъби разбиваш я с  малко вода, оставяш я да заври и да изври малко от водичката до нужната гъстота и ти е готов соса   chef
Виж целия пост
# 6
То май ще ти е късно за отговор Embarassed-сигурно вече си сготвила нещо вкусно,но..
честит ти рожденик!Жив и здрав да ти е-само радост да ви носи! Laughing
Приятно изкарване на празника!  bouquet
Виж целия пост
# 7
Е вече е доста късно, но да си кажа аз как го правя за другия път Mr. Green.
В масло запържвам брашно до порозовяване, слагам малко бяло вино и после доливам вода или бульон(става по-хубаво). Овкусявам със сол и пипер, прибавям предварително задушените или консервирани гъби и оставям да кипне. Според желанието за гъстота разреждаш още или чакаш да изври. Накрая пак малко бяло вино за вкус и е готово.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия