Заквасената сметана

  • 8 854
  • 16
Ползвате ли я за предястия и как?
Виж целия пост
# 1
Ползвам я за много предястия и основни ястия. Ето някои от тях:

 1 консерва риба тон
1 кофичка заквасена сметана от малките
1 или 1/2 връзка магданоз (ако не обичаш може и да не слагаш)
сока от 1 лимон

може да се маже в/у препечени филии и е много вкусно

за основно
филе от бяла риба се задушава с 1 връзка зелен лук в 1 чаша бяло вино, когато е готова се добавят 500 гр. сметана и 1 връзка копър. Това е една от любимите ни рецепти с риба

Иначе можш навсякъде да използваш сметана вместо майонеза.
Виж целия пост
# 2
Аз правя едно предястие тип таратор, но е от Унгарската кухня.

Обелвам краставицата и я режа на колеца ВЪЗМОЖНО НАЙ-ТЪНКО. Трябва да е прозрачно колелцето.
Смесвам в  купа заквасена сметана, оцет, малко зехтин , чесън и копър. Става нещо, като салата снежанка, но с малко по-фин вкус. Страхотна е.
Много я кльопаме в нас тази салатка.
Виж целия пост
# 3
Ползвам я рядко, предимно за сос към печено месо.
Виж целия пост
# 4
Със заквасена сметана застройвам супите. Става много по-вкусно. Peace
Виж целия пост
# 5
Не за предястие, а за спагети. Доколкото знам рецептата е френска - обилно количество настърган кашкавал и колбас + бурканче заквасена сметана. Вкусно е.
Виж целия пост
# 6
Ше нахълтам в темата, за да попитам виждали ли сте някъде в София заквасена сметана на "Сердика"-Добрич. Продаваха на щанда им в Халите, но него вече го няма.
Виж целия пост
# 7
За предястия не я използвам. Най-вече за сосове и салати. Със сметаната смекчавам тежкия вкус на майонезата - двете ги смесвам.
Виж целия пост
# 8
Ше нахълтам в темата, за да попитам виждали ли сте някъде в София заквасена сметана на "Сердика"-Добрич. Продаваха на щанда им в Халите, но него вече го няма.
На съшия щанд продават млечни /не са добри/ и от скоро продават сметана на Добрич, но с доста по-висока цена. Също я продават във Фантастико. Сметана Роса и Елби са добри също.
Виж целия пост
# 9
за сосове за спагети или за пиле беарнез. за печено свинско с гъби и лук също. ползвам я и за чейзкейкове. общо взето гледам да не я ползвам често, мисля че не е много полезно
Виж целия пост
# 10
Ше нахълтам в темата, за да попитам виждали ли сте някъде в София заквасена сметана на "Сердика"-Добрич. Продаваха на щанда им в Халите, но него вече го няма.
На съшия щанд продават млечни /не са добри/ и от скоро продават сметана на Добрич, но с доста по-висока цена. Също я продават във Фантастико. Сметана Роса и Елби са добри също.
Аз предпочитам Роса или Елби. На Данон ми се пресича винаги.
Виж целия пост
# 11
на мен пък никога не ми се пресича данон
Виж целия пост
# 12
Аз правя едно предястие тип таратор, но е от Унгарската кухня.

Обелвам краставицата и я режа на колеца ВЪЗМОЖНО НАЙ-ТЪНКО. Трябва да е прозрачно колелцето.
Смесвам в  купа заквасена сметана, оцет, малко зехтин , чесън и копър. Става нещо, като салата снежанка, но с малко по-фин вкус. Страхотна е.
Много я кльопаме в нас тази салатка.

А ние кльопаме подобна, но без чесън и копър и краставиците са заменени с репички.М-м-м, дояде ми се.  chef
Виж целия пост
# 13
На същия щанд в Халите по едно време продаваха, но после спряха. Сега пак ли има?
А в кое Фантастика сте виждали сметана на "Сердика"-Добрич? В кв.Бъкстон няма.
Виж целия пост
# 14
Ползвам я за салати, стават страхотни  Peace

-домати,краставици, лук+сметана
- зелен лук, варени яйца, краставица+сметана
-зелена салата, зелен лук+ сметана
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия