Търся рецепта за Агнес

  • 5 330
  • 9
Тъй като търсаЧката не работи вмомента, а всиЧки рецепти, които намерих по другите сайтове нещо не ми харесват, искам да питам тук. Правила съм много пъти Агнес(или Агнеса), но не помня тоЧните продукти Confused Няма рецепта и в готварската книга. newsm78
Виж целия пост
# 1
Ако не намериш до края на месеца, писши на лични - тогава ще мога да взема рецептата.
Виж целия пост
# 2
Мммммм, един от любимите ми сладкиши, който ми напомня за детството. Рецептата е многократно изпробвана Heart Eyes

Агнес
4 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 п. кр. масло
1 ванилия
1 ч.ч. нарязани орехи
Разделят се белтъците от жълтъците. Белтъците се смесват със захарта, брашното, орехите, размекнатото кр. масло и ванилията. Пече се. Жълтъците се разбиват с 1 ч.ч. пудра захар и с този крем се намазва опечения сладкиш. Връща се във фурната само докато се стегне крема /суши се/. Поръсва се с настърган шоколад или шоколадови пръчици. /това още докато не е изсъхнал крема/ Laughing
Виж целия пост
# 3
Това е и от моите любими сладкиши.
Само искам да споделя, че у нас се приготвя със смлени орехи, и с пудра захар. Става по-фино. Ако имаш търпение по-добре е да се суши горната част чрез престояване, два дни са достатъчни. При този сладкиш, колкото повече престои, толкова по-вкусен става.
ДА ви е сладко!
Виж целия пост
# 4
Tnx, че я припомни рецептата   chef
Виж целия пост
# 5
Благодаря ви за рецептата. ОбаЧе пак ми остана суров сладкиша Rolling Eyes Не знам защо се полуЧава така. Последният път, пак се полуЧи. Къде бъркам? Cry newsm78
Виж целия пост
# 6
Мммммм, един от любимите ми сладкиши, който ми напомня за детството. Рецептата е многократно изпробвана Heart Eyes

Агнес
4 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 п. кр. масло
1 ванилия
1 ч.ч. нарязани орехи
Разделят се белтъците от жълтъците. Белтъците се смесват със захарта, брашното, орехите, размекнатото кр. масло и ванилията. Пече се. Жълтъците се разбиват с 1 ч.ч. пудра захар и с този крем се намазва опечения сладкиш. Връща се във фурната само докато се стегне крема /суши се/. Поръсва се с настърган шоколад или шоколадови пръчици. /това още докато не е изсъхнал крема/ Laughing
newsm78
1ч.ч кристална и 1 ч.ч. пудра захар - така ли?
Или 1 ч.ч пудра захар  се разделя на две?
Виж целия пост
# 7
Аз сложих 1 Ч пудра захар в сместа, и 1Ч в жълтъците.

И маслото май ми е дошло в повеЧе, защото сложих 1 пакетЧе,но от големите. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 8
1 ч.ч. захар се слага при белтъците и другите неща за самата смес, а 1 ч.ч. пудра захар се разбърква с жълтъците за крема отгоре. Аз така и съм го написала.

1 п. кр. масло е от малките - 125 гр.
Освен затова да е останал сладкиша суров, иначе аз го пека на 300 градуса без нищо по-особено. Като видя, че покафенява отгоре го пробвам с клечка и ако е изпечен го вадя. Нищо специално няма.
Виж целия пост
# 9
1 ч.ч. захар се слага при белтъците и другите неща за самата смес, а 1 ч.ч. пудра захар се разбърква с жълтъците за крема отгоре. Аз така и съм го написала.

1 п. кр. масло е от малките - 125 гр.
Освен затова да е останал сладкиша суров, иначе аз го пека на 300 градуса без нищо по-особено. Като видя, че покафенява отгоре го пробвам с клечка и ако е изпечен го вадя. Нищо специално няма.
ЗнаЧи е заради маслото Rolling Eyes Големите пакетЧета са по 250 гр май newsm78 Rolling Eyes Моята фурна максимума е 270 градуса. Другата седмица пак ще го пробвам. Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия