Да питам нещо за фрикасето със сирене...

  • 2 959
  • 12
Искам утре да направя фрикасе със сирене, та въпроса ми е следният, вие с какво го правите с вода или с прясно мляко и слагате ли жълтък. До сега съм правила само пиле фрикасе за това не ми е ясно как става фрикасето със сирене. А да добавя ли лимонов сок или няма да е подходящо  Rolling Eyes

Виж целия пост
# 1
Никой ли не прави фрикасе със сирене  Crossing Arms
Виж целия пост
# 2
doniboni , фрикасето за детенцето ли ще го правиш? ако ДА, тогава внимавай само с подправките (черния пипер). Иначе аз за моето дете съм правила фрикасе със сирене ето така:
Сварявам пилешкото. Отделям месото от бульона. Завирам бульона и добавям кимион, сол (ако има нужда) и малко черен пипер (ако го правиш за мъничето, пропусни черния пипер). Отделно закашвам предварително препечено брашно (правила съм и с просто брашно от пакет,без да го препичам). Брашнената каша трябва да е гъста като палачинково тесто. Сипвам на тънка струйка във врящия бульон и бъркам непрекъснато. Добавям бучка масло и предварително натрошеното сирене. Добавям и месото, което ако не ме мързи наситням хубаво. Нека всичкотова  да клокне и фрикасето е готово.
Правила съм вариант, като в брашнетата каша добавям добре разбито яйце и няколко капки лимон. Да си призная, не усетих разлика във вкуса. Миришеше повече на масълце и на пиле.
Дано съм ти била полезна!
Виж целия пост
# 3
Аз имам рецепта за този сос със сирене, то си е фрикасе всъщност, но е от една рецепта за лазаня със зеленчуци.

Сос със сирене:
60 гр. масло, 60 гр. брашно, 1/2 л. мляко и 1/2 кг. сирене
Смесете разтопеното масло и брашното. След като изстине добавете топло мляко и надробено сирене, като разбивате до получавантео на крем.
 Понеже лазанята се пече все пак, мисля, че ако се запържи брашното с маслото и се разреди с млякото, после се сложи сиренето и се пасира ще се получи фрикасе.
Виж целия пост
# 4
ЛъЧиста, да, за малкия е фрикасето, ще избегна пипера със сигурност  Peace

Мисля да го направя така:
Да препека брашното в сух тиган, после да добавя млякото /дали трябва да е предварително сварено  newsm78/, след като се получи каша да сложа 1 жълтък, разбъркан с малко лимонов сок и да върна на котлона за около 5 мин. и да добавя масло. А накрая да добавя и натрошеното сирене след като съм махнала от котлона.

Вие какво мислите  Thinking
Виж целия пост
# 5
ЛъЧиста, да, за малкия е фрикасето, ще избегна пипера със сигурност  Peace

Мисля да го направя така:
Да препека брашното в сух тиган, после да добавя млякото /дали трябва да е предварително сварено  newsm78/, след като се получи каша да сложа 1 жълтък, разбъркан с малко лимонов сок и да върна на котлона за около 5 мин. и да добавя масло. А накрая да добавя и натрошеното сирене след като съм махнала от котлона.

Вие какво мислите  Thinking

Да,точно така го правя и аз.Наистина сиренето го сложи накрая,защото могат да останат бучки от брашното и да се наложи първо да разбиваш с пасатора.
Виж целия пост
# 6
Моля, кажете ми, млякото трябва ли предварително да е сварено  Praynig
Виж целия пост
# 7
аз го варя само ако е домашно.Ако си купила пастьоризирано ,то си е обработено предварително.
Виж целия пост
# 8
аз го варя само ако е домашно.Ако си купила пастьоризирано ,то си е обработено предварително.


Мерси  Hug
Виж целия пост
# 9
Не съм правила такова фрикасе. Някак не ми се връзват оба4е сирене и лимонов сок заедно  newsm78
Виж целия пост
# 10
Моля, кажете ми, млякото трябва ли предварително да е сварено  Praynig
Лично аз варя всякакво прясно мляко без значение домашно или купешко. Едно от нещата е че пастьоризацията се извършва при Т 70градуса някъде, което не е достатъчно да изтреби всички гадини, а само някои. Друга причина е, че понякога колкото и прясно да е млякото, ако не е правилно съхранявано се пресича, а това може да установиш само ако предварително го свариш.
Виж целия пост
# 11
аз го варя само ако е домашно.Ако си купила пастьоризирано ,то си е обработено предварително.
Да!  Peace
Виж целия пост
# 12
Моля, кажете ми, млякото трябва ли предварително да е сварено  Praynig
Лично аз варя всякакво прясно мляко без значение домашно или купешко. Едно от нещата е че пастьоризацията се извършва при Т 70градуса някъде, което не е достатъчно да изтреби всички гадини, а само някои. Друга причина е, че понякога колкото и прясно да е млякото, ако не е правилно съхранявано се пресича, а това може да установиш само ако предварително го свариш.

Да при Т 60-70 градуса, но при високо налягане. За пресичането си абсолютно права.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия