Алабаш?

  • 5 339
  • 7
Ако е имало някъде рецепта с алабаш, то по "търсене" не я намерих, та затова се осмелявам да отворя специална тема за този интересен зеленчук.
Днес съпружеството по погрешка, взело та купило АЛАБАШ, вместо червено цвекло (както му бях поръчала) #Silly
Сега се чудя и мая КАК да го приготвя туй чудо на природата? Shocked Нямам идея какъв вкус има, май е нещо подобно на ряпа, ама нищо повече не зная по въпроса.
Моля ви, девойки кулинарки, ако знаете някоя и друга рецепта за приготвяне и ядене на АЛАБАША, да я споделите!
Ще съм ви много благодарна!
Виж целия пост
# 1
Laughing Туфи,аз нямам рецепта,ама ми стана гот от милото обръщение"девойки-кулинарки" и затова само ще ти споделя,че ние много си го хапваме избелен и нарязан на колелца и поръсен с малко сол-много е приятен на вкус-интересно мек и сладък вкус има.Дано ти хареса.
Виж целия пост
# 2
Направете го както се прави салата от ряпа-настърган на ренде,с олио и оцет.Може да сложиш и няколко черни маслини в него.Друг вариант е да се прибавят настъргани моркови
Виж целия пост
# 3
аз го настъргвам на рендето и прибавям морков и цвекло(настъргани), изстисквам 1-2 скилидки чесън, подправям със сол, лимонов сок и олио(зехтин).
На мен вкуса му ми наподобява този на кочаните на зелето.
Виж целия пост
# 4
O, безкрайно ви благодаря. Мислех,че вкуса му е лютичък като на ряпа, а на мен ряпата не ми харесва. Sick Значи може да се яде суров на салата!Идеално! Тъй като вече е късничко за ядене (а аз така и нищо не го направих тази вечер  Confused ) утре ще изненадам съпружеството с поредното ми странновато кулинарно умение Wink   food002
Виж целия пост
# 5
Цитат на: Нина
Laughing Туфи,аз нямам рецепта,ама ми стана гот от милото обръщение"девойки-кулинарки" и затова само ще ти споделя,че ние много си го хапваме избелен и нарязан на колелца и поръсен с малко сол-много е приятен на вкус-интересно мек и сладък вкус има.Дано ти хареса.

Е,това малка рецепта ли, е Нина!Аз изобщо не знаех как се употребява това растение,, просто бях чувала за него! Но сега ще ви се доверя и утре вечер ще споделя впечатления!
Още веднъж,  на всички написали, и които евентуално ще пишат нещо по въпроса....!
Виж целия пост
# 6
Туфи, тук пък никога не го употребяват суров (щото не знаят най-вероятно), но пък го варят.
Обелваш го, нарязваш го на кубчета и го вариш. Но заедно с него свари и 2-3 обелени и нарязани моркови. Като се сварят ги пасираш и прибавя бучка масло, сол и черен пипер. Да ти кажа вкусно е, че и даже сладни така.  Grinning  (скотовете си го имат за традиционно ястие за деня на Робърт Бърн и се яде с една друга гнусотия) Grinning
Виж целия пост
# 7
Цитат на: Нина
Laughing Туфи,аз нямам рецепта,ама ми стана гот от милото обръщение"девойки-кулинарки" и затова само ще ти споделя,че ние много си го хапваме избелен и нарязан на колелца и поръсен с малко сол-много е приятен на вкус-интересно мек и сладък вкус има.Дано ти хареса.


И аз така, просто и лесно Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия