Как да задуша броколи?! Помооощ:)

  • 1 553
  • 6
Моля някой да ми обясни като на малоумна какво значи да задуша броколите..във вода ли,в олио ли,колко време...на колко едро да ги накъсам/нарежа,дръжките да махам ли...??  Whistling Embarassed newsm78
Готвенето никак,ама никак не ми е слабост..
Виж целия пост
# 1
Задушаването обикновено е в малко мазнина и малко вода, захлупени. Аз лично ги слагам в зехтин (олио) и една кафена чашка зеленчуков бульон. Слагам само розичките, махам дръжката, по-жилава е. И така на огън, разбъркваш, докато омекнат. Това е. За да не са ми безвкусни често добавям и течна сметана малко преди да ги сваля от огъня. Може и да ги комбинираш с всякакви други зеленчуци.
Виж целия пост
# 2
В микровълновата, с малко вода. После солиш и  поливаш с малко разтопено масло.
Виж целия пост
# 3
Блонди,олиото и водата заедно ли ги сипвам и да покриват ли броколите?
Кога да разбера,че са готови-трябва да опитвам ли...
Микровълнова печка в студентска квартира?-Хаха,мечти  Blush
Иначе мерси и на двете   bouquet....по-тъпа тема едва ли сте виждали.....
Виж целия пост
# 4
Олио сипваш да покрие дънцето и една чаша от кафе бульон (или вода). Ако са ти повече броколите - повече бульон. Отгоре слагаш розичките, след като заври течността. Бъркаш отвреме навреме и боцкаш с вилица - като влизат зъбците лесно, са ок. Може да ги направиш по-хрупкавки, може и съвсем меки, както предпочиташ.
Виж целия пост
# 5
Миеш редиш в йенска тенджера - в микрото, за около 10 мин на средна мощност.
После отливаш излишната вода ако не я искаш при броколите. /не се добавя в началото от тях си е така, че може да се запази/
Слагаш зехтин/олио и лимон/оцет и разбъркваш и похлупваш докато са още топли.
Няма вода, няма сол, няма сложно приготвяне  и са вкусни Simple Smile
Докато си вземеш микро - същото може да стане на пара или във фолио и във фурна ако имаш.
Виж целия пост
# 6
  bouquet  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия