Пипирудата се отчете!

  • 3 138
  • 20
Гледах Стойка от ББ при Ути по Канала, даде рецепта за тутманик, скоро го пробвах, стана убиец!!!Да му се ненадяваш на това момиче!Давам веднага рецептата за тези, които си падат по домашно месените вкусотии:
5 яйца/оставете един жълтък за намазване/
1 ч.ч. кисело мляко с 1 малка лъжичка сода
1 ч.ч. прясно мляко с разтворено в него кубче мая
1 лъжичка захар и 1 лъжичка сол
брашно за меко тесто
Това се меси и се разточва.Маже се обилно с разтопено масло, ръси се със сирене и се навива на руло.Рулото се реже на парчета, които се нареждат в намазана с масло тавичка.Втасва около половин час.Пече се на 200 градуса.Малко преди да стане готов се ръси с настърган кашкавал.Направо е супер вкусно!А пробвах и само тестото, без сирене и кашкавал, на погача, пак е супер.
Виж целия пост
# 1
това съм го пропуснала. Наистина да и се ненадяваш. Като беше в къщата освен да се гримира друго не правеше, а сега в кулинарно шоу хех  Shocked
Виж целия пост
# 2
Може да я заучила рецептата за предаването Rolling Eyes  Laughing
Виж целия пост
# 3
не я е заучила рецептата после ,знае я е от баба си , правила я е и в къщата , два пъти , но не са го дали..
много добре изглеждаше този тутманик по ТВ, ама не съм по месенето аз,
въпреки , че  мога ..ще я запиша , за да я пробвам , като се преборя с килограмите
Виж целия пост
# 4
Цитат на: belinda
Рулото се реже на парчета, които се нареждат в намазана с масло тавичка.
Белинда, а как се редят в тавата тези парчета - легнали или прави Rolling Eyes
И висока ли трябва да е тавата - много ли се надига при втасването?
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 5
Аз ги редих легнали, с "къдравото" отгоре.Много се надига, така че в по-дълбочка тава.Ей, пак ми се прияде......... Embarassed
Виж целия пост
# 6
Oh, mnogo готино заглавие на темата. Ще се пробва!
Виж целия пост
# 7
Цитат на: Rus0koska
това съм го пропуснала. Наистина да и се ненадяваш. Като беше в къщата освен да се гримира друго не правеше, а сега в кулинарно шоу хех  Shocked


Ти не знаеш ли че ги подготвят да стават звезди. Дори си има тарифа май беше 400 лева за ден на участник от шоуто newsm50
Виж целия пост
# 8
Искам да питам много ли става голям тутманика?
Дали мога да го направя наполовина?
Само двама сме и не ми се иска да го хвърлям.
Виж целия пост
# 9
A ako se прави със суха мая, колко се слага, знаете ли?
Виж целия пост
# 10
Цитат на: Теодора
A ako se прави със суха мая, колко се слага, знаете ли?

Едно пакетче суха мая е предвидено за 500-1000 гр брашно - поне тази на Льо Сафр, която ползвам аз.
Виж целия пост
# 11
Цитат на: Slunce
Искам да питам много ли става голям тутманика?
Дали мога да го направя наполовина?
Само двама сме и не ми се иска да го хвърлям.


За само двама по-добре наполовина.Става бая големичък.Ние четирима не можахме да го оправим, та остана и за закуска Stuck Out Tongue
Виж целия пост
# 12
Цитат на: Теодора
A ako se прави със суха мая, колко се слага, знаете ли?

Теди, от тия дето се продават тука аз слагам две пакетченца. Те са закачени две в един правоъгълник (баси как го обясних Embarassed  Grinning )
Виж целия пост
# 13
Утре мисля да го пробвам,но имам един проблем  ooooh! нямам точилка  Embarassed Дайте идея с какво мога да го разточа тестото  Praynig
Виж целия пост
# 14
Цитат на: Radina
Утре мисля да го пробвам,но имам един проблем  ooooh! нямам точилка  Embarassed Дайте идея с какво мога да го разточа тестото  Praynig
с бутилка става. Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия