Замразената тиква на тиквеник?

  • 4 891
  • 10
Момичета,
досега замразена тиква само съм варила, но сега имам нарязана на големи парчета и ми се иска да я направя на тиквеник. Според вас ако леко я заваря и после я настържа, дали ще стане?
Виж целия пост
# 1
ако е за тиквеника-купи консерви с пюре тиква,много са удобни..
ако е да пласираш тиквата от фризера-няма причина да не стане,най-много да се разкашка малко..
а защо замрьзяваш тиква-от любопитство де,аз никога не съм купувала жива..
Виж целия пост
# 2
ако е за тиквеника-купи консерви с пюре тиква,много са удобни..
ако е да пласираш тиквата от фризера-няма причина да не стане,най-много да се разкашка малко..
а защо замрьзяваш тиква-от любопитство де,аз никога не съм купувала жива..

Ама съм един заплес!! Обърках форума  Embarassed Дивиана , ако сметнеш премести я в готварския  Laughing

Аз само сурова купувам, по-вкусна ми е. Обикновено не замразявам, но предния път бяхме купили много голяма и ми остана и я бутнах във фризера.
Виж целия пост
# 3
ако е за тиквеника-купи консерви с пюре тиква,много са удобни..
И у дома това се ползва.
Виж целия пост
# 4
ако е за тиквеника-купи консерви с пюре тиква,много са удобни..
И у дома това се ползва.

Аз обичам суровата, защото правя и печена, а като се настърже за тиквеник остава леко твърдичка, не като на пюре. Ама тука така или иначе големите оранжеви тикви не стават за ядене Simple Smile. Аз харесвам buttersquash-a, по-лесно се сваряват.
Виж целия пост
# 5
аз тиквеник не обичам, но знам че се настъргва сурова тиква...която след това се задушава малко в олио, слага и се после захар, канела и орехи...
Големите оранжеви тикви pumpkin не стават за ядене, buttersquash-a ( или както им казват цигулки в БГ) стават, а нормалните тикви (със сивата или зеленикава кора) се наричат calabaza....но единствено съм ги виждала в мексикански и латино маркети, в супермаркетите май не ги продават

не мисля ,че е добра идея предварително да я посвариш...няма ли да стане много разкашкана  newsm78.......
Виж целия пост
# 6
аз тиквеник не обичам, но знам че се настъргва сурова тиква...която след това се задушава малко в олио, слага и се после захар, канела и орехи...
Големите оранжеви тикви pumpkin не стават за ядене, buttersquash-a ( или както им казват цигулки в БГ) стават, а нормалните тикви (със сивата или зеленикава кора) се наричат calabaza....но единствено съм ги виждала в мексикански и латино маркети, в супермаркетите май не ги продават

не мисля ,че е добра идея предварително да я посвариш...няма ли да стане много разкашкана  newsm78.......


Ами и аз това се притеснявам. Досега като съм правила тиквеник винаги със сурова съм правила и нямам идея. Ама пък как да настържа замразената?! #Crazy
Виж целия пост
# 7
Не си играй да я стържеш. Свари я на пара, пасирай я, запържи малко масло с орехи и подправки (канела или друго по избор), смеси с тиквата и така прави тиквеника.
Аз го пробвах преди няколко седмици този вариант и много се хареса.
По-бързо е от това да си играеш да стържеш
Виж целия пост
# 8
   ami ostavi ia malko da se razmrazi  Thinking.....i posle ia prekaraj prez food processor-a,kolkoto da stane na drebni parchentsa, za da ne se machesh s rendeto ........
Виж целия пост
# 9
Да, не става ли да я размразиш? Никога не съм замразявала тиква  newsm78
Тук ги има във всеки супермаркет, buttersquash разбира се. Купувам, почиствам, стържа, мешам с канела, орехи, захар (може и стафидки) и разпръсквам по корите.
Виж целия пост
# 10
Да, не става ли да я размразиш? Никога не съм замразявала тиква  newsm78
Тук ги има във всеки супермаркет, buttersquash разбира се. Купувам, почиствам, стържа, мешам с канела, орехи, захар (може и стафидки) и разпръсквам по корите.

Ами и аз никога не бях замразявала , ама ми остана от предния тиквеник доста, а нямах време да правя нов..и така.
Дано да стане  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия