Заменяте ли маслото с олио в рецептите?

  • 3 645
  • 14
И ако отовора е ДА, в какво количество?
Нещо нанагорно ни идват моите кулинарни експерименти напоследък, тъй като се спирам все на рецепти с масло. А купуваме от немското, защото това нашенското не е масло. Чувала съм, че е допустимо половината от даденото в рецептата масло да се замени с олио, без това да се отрази на вкуса на сладкиша, соленките, сладките и т.н. Вие правите ли така? А нещо друго в рецептата трябва ли да се промени? Напр. количеството на брашното, броя яйца или друго?
Виж целия пост
# 1
С олио не, но често слагам наполовина масло и твърд маргарин(в калъпче като маслото).
Все пак олиото е с течна консистенция и тогава наистина се налага някаква промяна на рецептата, Peace
Виж целия пост
# 2
За сладкиши понякога го заменям с маргарин, но вкуса не е същия.

При готвене никога не го заменям, по- скоро правя обратното заменям олиото с масло.  Особено вкусно е да се запържва месо в масло, вкуса става несравним. Когато маслото просто не се комбинира с рецептата, използвам зехтин. Само в краен слуай изпозвам олио и то само с много висококаествено (другото ми мирише на риба, особено при пържене). 
Виж целия пост
# 3
Заменяла съм масло с олио. Просто намалям количеството олио zа да не се промени консистенцията, или прибавям повече браШно, ако е нужно. Говоря zа сладкиШи. Основни ястия с масло не съм готвила.   
Виж целия пост
# 4
В звисимост от рецептата. Понякога -ДА, понякога -НЕ, но когато става въпрос за сладкиш никога не заменям маслото с някакъв друг продукт.
Виж целия пост
# 5
Когато пише масло ,никога не слагам друго .
Виж целия пост
# 6
 Peace аз понеже съм вегитарианец винаги замествам маслото със маргарин
има и твърд такъв
  bouquet
Виж целия пост
# 7
много рядко. зависи от рецептата. ако например има запържване в масло, спокойно го правя в зехтин. но при сладишите никога не го заменям.
Виж целия пост
# 8
    В някои да Peace Особено, когато ястието позволява, винаги предпочитам с масло  chef
Виж целия пост
# 9
Зависи, ако преценя, че става.
Просто си представям вкуса на манджата, ако е с масло и ако е с олио...
В сладкиши - не!
Маргарин за готвене не ползвам, мирише ми гадно.
Виж целия пост
# 10
Заменяла съм много и не е страшно. Разбира се, вкусът се променя, но какво от това? Нищо специално не добавям, каквото стане, такова ядем. Но напоследък 6-7 години сме вегетарианци в къщи и правя обратното - заменям олиото с хубаво вносно масло. Жалко, че нашето, българското, рядко е хубаво. Би било чудесно, ако можеше да е добро.
Виж целия пост
# 11
по-често да,само в дребни сладки,сладки салами и кремове-не,там няма как Wink
Виж целия пост
# 12
Не.Никога.
А маргарин не използвам изобщо за готвене.
Виж целия пост
# 13
В сладкиши - никога. Имам ужасен спомен от опити да се заменя маслото с олио в сладкиш Агнес - е няма такава гадост просто Sick В някои кексове обаче става, ако обичате.
Иначе си готвя с олио и масло добавям понякога само накрая, придава приятен вкус и аромат. Маргарин не употребявам от няколко години, откакто съм запозната с ефектите му върху здравето Tired
Виж целия пост
# 14
масло купувам около 1/година..ползвам го за макарони по една 1/2 каф.лъжица и толкоз;
не правя нищо с мазнина,ползвам тефлонов тиган за задушаване,не пържа..олиото седи с месеци,зехтинът се ползва за салати..
сладкиш с масло сега като мисля май не съм правила..само Агнеса,там ползвам масло..ина1е за торти и пр-маслен крем на правя..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия