Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как приготвяте чесън за Бъдни вечер?

  • 9 145
  • 18
Знам, че трябва да присъства и чесъна  в празничната вечеря.Дайте идеи.Преди време бях правила нещо с чесън и хляб-пак от форума беше рецептата,ама не можах да я намеря с търсачката.Така че, моля ви помагайте.
Виж целия пост
# 1
Аз правя нещо подобно, но не точно за Бъдни вечер - накисвам хляб във вода и добре изстисквам; счукан чесън, олио, сол и хляба разбърквам хубаво /или пасирам/ и добавям смлени орехи.
На Бъдни вечер слагам цели глави чесън на масата и кисел чесън от туршия - пак цели глави.
Виж целия пост
# 2
Първо счуквам или смилам чесъна.Поставям го в дълбок съм и прибавям  малко олио.Започвам да разбърквам с миксера като посоянно добавям по малко олио.Получава се смес подобна на майонеза.Гъстотата е по желание, може да носи много олио.На края се овкусява с оцет, сол и по желание малко копър.Много е вкусно, който го е пробвал винаги е искал рецептата.Но е добре да се направи поне един ден преди консумацията.
Виж целия пост
# 3
Били, дай някакви количества, моля - ориентировъчни само  Grinning И с миксера, или с пасатора?
Виж целия пост
# 4
Били, дай някакви количества, моля - ориентировъчни само  Grinning И с миксера, или с пасатора?
Няма точни мерки Simple SmileАз го правя с 5 глави чесън за да има за по-дълго време.С миксера се бърка, колкото повече разбиваш, толкова по-хубава майонезена консистенция се получава.След като си прибавила около 100мл. олио слагаш сол и оцет, опитваш на вкус и продължаваш да разбиваш.Пак ти казвам, може да стане с малко и с много олио ConfusedСамата смес си показва, като започне да става рядка и спираш.Сол и оцет също поглъща доста, но става страхотно Wink
 Дано един път и аз аз да съм ти била полезна Heart Eyes
Виж целия пост
# 5
Имаше някъде рецепта за чеснова питка ...ама не се сещам къде я бях чела  newsm78

Ето намерих:
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … %D0%A7&id=148
Виж целия пост
# 6
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … %D0%9C&id=476


Виж целия пост
# 7
..... Дано един път и аз аз да съм ти била полезна Heart Eyes


ами ще ти кажа - утре или вдруги ден - чакай и се притеснявай  Laughing Laughing (шегувам се, щом е чесън - непременно ще го харесам-е)   bouquet
Виж целия пост
# 8
Пастет от чесън и орехи

3-4 глави 4есън,
1ч.ч. орехови ядки,
1-2 филии сух хляб,
6-8 с.л. олио,
сол,
лимонов сок или оцет

Чесънът се с4уква със сол на вкус. Прибавят се ореховите ядки с4укани добре, белият хляб, предварително накиснат във вода и добре отцеден. Сместа се разбива с миксер като олиото се прибавя на струйка. Подправя се с лимонов сок или оцет и се украсява с маслини.
Виж целия пост
# 9
Били   bouquet  bouquet много е вкусна, направих я, но вместо оцет сложих лимонов сок.
Ето ги заедно с Разядката с чесън и мед на marabu  (само че пуснах на пасатора )  bouquet


Виж целия пост
# 10
И аз правя чесъна като Биляна, но в по-малки количества. Идеален е и за салатки, меса, пица и кой където обича да слага чесънче.
Виж целия пост
# 11
Аз не знаех, че се прави чесън за Коледа  Blush
сега го направих по рецептата на Биляна  Simple Smile
Стана много хубав  Hug
Само дето ми омаляха ръцете докато обеля петте глави лук, а дъхът ми след пробата е ужасяващ  Joy  #Cussing out

П.С. Стана доста по-рядък от на пеп-чо Sad
Виж целия пост
# 12
Аз го правя по следната рецепта и успявам да убедя даже злоядата ми щерка да го опита Mr. Green
-2 глави чесън (правим го в големи количества и с него си поливаме и постните сърми)
- 1 пълна с.л мед
- 1 каф. чашка смлени орехи (не на много ситно)
- олио
- 1 ч.л оцет
- 5-6 с.л вода

Пресовам чесъна на каша с мааалко сол. Почвам да добавям олио и да бъркам (може и с миксер), като непрекъснато добавям още олио. Идеята е да е хомогенна бяла кашица. Ако случайно тръгне да се пресича, добавям няколко капки оцет и продължавам да бъркам. Трябва да стане с гъстотата на гъста боза. Слагам меда (ако се е захаросал го разтапям), орехите и оцета и пак разбърквам до гладка каша. Най накрая разреждам с малко вода и сервирам Grinning
Виж целия пост
# 13
Искам само да вметна, че ако го правиш за Бъдни вечер, не трябва да е с мед.
Виж целия пост
# 14
П.С. Стана доста по-рядък от на пеп-чо Sad
Ако добавиш сух хляб и орехи? Thinking
Аз пък се ядосвам, че чак сега виждам това... ще се наложи в същия ден да го приготвям, а не предварително, ама какво да правим... по нощите няма да седна да беля чесън (аз не, че и имам, де).
Тенкю за рецептата Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия