Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

пилорна стеноза

  • 8 670
  • 10
Може ли някой да ми каже точните симптоми за пилорна стеноза и как се оправя. Остановиха ни рефлукс но казаха, че  до годинка ще го израстне.Докато ядем гъсти храни почти не повръщаме обаче каго си изпие млякото става ужас. Много ме съмнява да не е нещо по сериозно, но всички доктори казват, че му няма нищо. Много ще съм благодарна ако ме опътите на някъде, ако някой знае добър гастроентереолог да ми препоръча
Виж целия пост
# 1
Най-вероятно е само рефлукс. Ако беше пилорна стеноза, щеше да връща и гъстите храни.
При рефлукса просто има незрелост на стомаха и хранопровода и поетата храна се връща обратно. Пилорната стеноза е сттеснение, храната не минава, повръща се непресечно мляко (когато влезе в стомаха, се повръща пресечно от киселината на стомашните сокове)
Ако има съмнения, се правят някакви снимки, мисля, или сигурно ехограф и с това се доказва.
Не се тревожи, щом сгъстените храни не повръща, давай антирефлуксните млека - нали са гъсти. Ще го израсте.
Преполагам са ви казали да спи на наклонено матраче и да не го разнасяте и дондуркате след хранене.
Виж целия пост
# 2
много ти благодаря малко ме поуспокои. Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Моята дъщеря беше със съмнение за пилорна стеноза и тогава се потрудих да събера инфо по въпроса. Първо - това е заболяване на новородените (дъщеря ми взе да повръща сериозно чак към 3-тия месец) и по тази причина хирурга се усъмни да е стеноза.
Второ - минахме на ехограф - проследиха как реагира пилора при поемане на храна и вода, размери на пилора и контрактилитет. Бяхме в горната граница за размер на пилора и казаха, че ще я наблюдават.
Трето - при пилорната стеноза най-ясните симптоми са повръщане на водата, рязко обезводняване и спиране на акането. Казаха ми най-стриктно да наблюдавам точно за тези неща.
И накрая - антирефлуксните млека не бяха подходящи за нас, ни дадоха Мотилиум. Пиенето му около 3 месеца реши проблемите напълно. Най-важното е да не се напряга стомаха с излишна храна - поне това важеше за нас.
Firebird, при пилорната стеноза храната си влиза в стомаха, ама не преминава в червата и млякото си е баш пресечено като се повръща! И се повръща не веднага след хранене, а между храненията..не питай как засичах с часовник кога ще повърне и правех луд детския хирург от Пирогов!
Ето ти и малко инфо по въпроса за стенозата: http://www.med.primasoft.bg/tips_for_all/health_for_your_child/a … _in_childhood.htm
Ето ти и отговора на доц. Бранков от детската хирургия в Пирогов по темата:
http://www.pedsurg.net/forum/viewtopic.php?t=35
Виж целия пост
# 4
Незнам колко сте големи , но пилорната стеноза се оперира при новородено бебе. Рефлускса наистина се израства. Не се притеснявай много. Вики направи осем месеца и спря, а повръщаше и по-твърдите храни.
Сигурно са ти казали, че бебчо трябва да спи под наклон.
Виж целия пост
# 5
благодаря за инфото Morgana. Ние сме на 1г и половина но това чудо трае от раждането после болници и така .Не дадох да слагат сонда в стомаха за преглед защото не искаха да го упоят и така и не пожелаха за това не съм сигурна какво е остана диагноза рефлукс но ии това не е сигурно защото не е доказано. Имахме затишие т.е. рядко повръщаше, а сега пак проппи нормално АМ защото лекаря каза че би трябвало ако е рефлукс да е минал вече. Да ама както започна приема на млякото така започнаха и повръщанията пак. А пък уж тази ниска степен рефлукс която казаха че има но само от наблюденията какво повръща колко и такива неща би трябвало да е минала. Понеже все от както се е родил сме къръци с лекарите за това взе да ме съмнява за пилорна стеноза. Да не говорим че първата му педиатърка осем месеца не предприе нищо докато на мен ми писна и от честото повръщане реших че се е обезводнил и отидох на частен преглед и от там спешно в болница и така. ако напиша всичките ни преживявания няма да стигне и един роман.
Виж целия пост
# 6
Ева, понеже и ние минахме след пилорната стеноза със съмнения за рефлукс и какво ли не. Та моя опит показа, а и мнението на последния гастроентеролог, при който ходихме - със започване на твърдата храна повръщането намалява и спира. Вие сте вече на година и половина, спокойно можеш да минеш на кисело мляко и да махнеш АМ след като имате такава мъка с повръщането. Другият вариант, който аз правех - малката отказа да пие АМ още на 8 месеца, затова просто правех каши, кремове или бисквити с АМ и така изяждаше нужното количество мляко без да се налага да го пие....явно и тя усещаше, че ще повръща после и затова отказваше. Една от тезите, която лекарите ми казаха е, че стомаха на малката е бил много чувствителен към напълване и в допълнение със спазъм на пилора - всеки милилитър излишна храна, по-скоро течна храна води до повръщане.
Да ти кажа и сега, въпреки, че вече е на 3 години - откаже ли да яде и ако я натисна - следва повръщане и затова съм оставила дя яде колкото тя си пожелае.
Виж целия пост
# 7
Днес видях темата - моят голям син е опериран от стеноза на пилора. Има бебета при които се отпушва има и такива при които не. Само давам акъл никаква  гастроентеролози при такова съмнение. Винаги консултация в Пирогов. Писала съм няколко пъти за перипетите ми. Оказа се, че цяла България няма такива специалисти освен в Пирогов /просто са споделяли родители/. Ако няма нужда не предиприемат операция.

Виж целия пост
# 8
Днес видях темата - моят голям син е опериран от стеноза на пилора. Има бебета при които се отпушва има и такива при които не. Само давам акъл никаква  гастроентеролози при такова съмнение. Винаги консултация в Пирогов. Писала съм няколко пъти за перипетите ми. Оказа се, че цяла България няма такива специалисти освен в Пирогов /просто са споделяли родители/. Ако няма нужда не предиприемат операция. а можеш ли да кажеш име на някой леар
Виж целия пост
# 9
В Пирогов напр доц. Бранков - той дори дава съвети в здравната тема. Може там да му зададете въпрос. Мисля че има приемен ден, ако може да се запишете за консултация. Отидете да проверите първо без детенцето.


Сетих се да ви кажа, че имаше едно бебе на 4 месеца беше дошло и там се грижеха за него и направиха всичко възможно да опитат без операция и мисля че успяха.

Виж целия пост
# 10
Вече съм му написала тема но още нямам отговор. Без да искам съм се ориентирала точно към него - доц. Бранков много благодаря дано отговори бързо, но мисля че щее след празниците Wink
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия