Как се консумира ананас?!

  • 4 248
  • 12
Сигурно задавам безкрайно тъп въпрос, но наистина нямам почти никаква представа (става дума за самия плод). Blush
Имам спомени от детството ми, че се киснеше в топла вода, но дали е така ... Rolling Eyes
Или просто ми трябва един здрав, касапски нож?! Confused

Предварително благодаря! smile3525
Виж целия пост
# 1
... Или просто ми трябва един здрав, касапски нож?! Confused
smile3525


 newsm10
Поне за мен в сурово състояние е най-вкусен.
Виж целия пост
# 2
Или просто ми трябва един здрав, касапски нож?! Confused
 smile3525

Точно.
Виж целия пост
# 3
Благодаря ви за бързите отговори.
Тъй като е доста твърд, си помислих, че ще има нужда от някаква предварителна обработка.
Но ще пробвам да го разрежа директно, дано не се заколя! Mr. Green
Виж целия пост
# 4
Не се кисне във вода, само белиш и ядеш. Най-често по пазарите продават неузрели и можеш да го подържиш вкъщи докато узрее преди да го разрежеш. Не се държи в хладилник. Лично на мен ми е най-вкусен на компот.
Виж целия пост
# 5
Не се кисне във вода, само белиш и ядеш. Най-често по пазарите продават неузрели и можеш да го подържиш вкъщи докато узрее преди да го разрежеш. Не се държи в хладилник. Лично на мен ми е най-вкусен на компот.

А как да разбера, че е узрял?! Embarassed Омеква ли поне мъничко?! Това да го обеля ми се струва мисията невъзможна. И ние досега сме го консумирали само от консерва. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 6
Ами листата много лесно се откъсват като е узрял и омеква малко кората, само го наблюдавай да не почне да загнива.
Виж целия пост
# 7
Ами листата много лесно се откъсват като е узрял и омеква малко кората, само го наблюдавай да не почне да загнива.


Рабрах. Simple Smile Мерси!  bouquet
Виж целия пост
# 8
За по лесно белене -аз го режа на половина по дъжина,след това всяка половинка на филийки и така всяка филийка я обелвам.
Виж целия пост
# 9
И вътрешната част се маха, защото е твърда.
Виж целия пост
# 10
За по лесно белене -аз го режа на половина по дъжина,след това всяка половинка на филийки и така всяка филийка я обелвам.
И вътрешната част се маха, защото е твърда.
Точно така правя и аз!
Да ви е вкусно!
Виж целия пост
# 11
Вътрешната част аз лично я пускам на сокоизтиквачката и с водка и малко сода ... Grinning
 а от останалото правя *пръстенчета * за голямата дъщеря - овалвам ги в кафява захар, шоколад, шарени кокосови стърготини - много са ефектни и за детско парти
Виж целия пост
# 12
на самия ананас е закачен етикет на които е показано как най-правилно се порционира
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия